Er zijn weer heel wat interessante reisverslagen opgestuurd. Een blik op de nieuwigheden…

Noorwegen & Zweden

De winter bleef lang hangen in Scandinavië door de barre condities in het voorjaar. Er lag nog best wat sneeuw. Sommige hikers gingen toch de uitdaging aan:

  • Pieter Bonte ondernam een driedaagse in Nationaal Park Rondane in Noorwegen: fiche en foto’s.
  • Mervyn Van Gompel trok langs de Nordkalottleden op de grens tussen Noorwegen en Zweden .

Groot-Hertogdom-Luxemburg

  • David Cappelle verkende het Müllerthal en maakte zoals altijd een mooi geïllustreerd verslag.
  • Luc Selleslagh zorgde voor een erg degelijke en uitgebreide beschrijving van een nieuwe én uitdagende wandelroute: Escapardenne Lee Trail.

Frankrijk

  • David Cappelle trok met rugzak en fototoestel richting de Vercors. Zijn verslag toont perfect aan wat er in dit rustig voorgebergte allemaal te ontdekken valt.
  • Rudi Holans ging op stap in de Oostelijke Pyreneeën. Zijn belevenissen op een stuk van de GR10 vind je hier: fiche en foto’s.

Zwitserland

Spanje

Rosa trok naar de Costa Brava voor de gelijknamige kustroute: zon, zee en strand maar ook pittoreske dorpjes en stille natuurgebieden. Meer in deze fiche en foto’s.

Verenigde Staten

Iedereen droomt wel eens van verre oorden. Sarah Baets trok langs de legendarisch John Muir Trail en stuurde ons een uitgebreide fiche en adembenemende foto’s op.

 

Heb je ondertussen zelf nog een tocht ondernomen in een wondermooie uithoek? Laat het ons zeker weten en we nemen ze mee op in de volgende reeks!

 

John Muir Trail (foto: Sarah Baets)