Hoe word ik lid en wat houdt het in?

Je kunt lid worden van Hiking Advisor door aan te sluiten bij de Klim- en Bergsportfederatie (KBF). Daarbij selecteer je 'Hiking Advisor' als jouw bergsportclub. Na het invullen van een aantal identificatiegegevens betaal je het lidgeld rechtstreeks aan de KBF. 

Je lidkaart krijg je rechtstreeks van de federatie. Van zodra we jouw gegevens op onze ledenlijst zien, krijg je van ons een welkomstmailtje.

Maak jezelf lid van Hiking Advisor (via KBF)

Voordelen lidmaatschap Hiking Advisor via KBF

  • Een uitstekende bergsportverzekering (die ook uitbreidbaar is voor arctische gebieden en gebieden boven 6000m). Ook packraften is verzekerd. Details rond de verzekering vind je op deze pagina.
  • Goedkopere toegang tot de activiteiten van Hiking Advisor.
  • Toegang tot de stages en via ferrata-opleidingen van Hiking Advisor.
  • Toegang tot de activiteiten van de andere KBF-bergsportclubs en federatie zelf.
  • Toegang tot tal van opleidingen (zowel voor zelfstandige bergsporters als (toekomstige) sportkaders).
  • Kortingen in heel wat buitensportzaken en gespecialiseerde reisboekhandels in Vlaanderen
  • Korting op overnachtingen in berghutten over gans Europa (behalve Scandinavië), waarvan één in de buurt van Namen en één in de buurt van Burg-Reuland.
  • Toegang tot de rotsmassieven onder beheer van de KBF (voor Via Ferrata's of voor eventuele klimmers).

Ik ben nog geen KBF lid

Het is mogelijk om op ieder moment aan te sluiten bij Hiking Advisor en de KBF.

Wie zich pas tijdens de loop van het najaar aansluit bij Hiking Advisor en de KBF, geniet meteen van een lidmaatschap dat loopt tot het einde van het volgende kalenderjaar.

Maak jezelf lid van Hiking Advisor (via KBF)

Ik ben al KBF-lid via een andere bergsportclub

Ben je al lid van de Klim- en Bergsportfederatie? Dan krijg je in het najaar een brief of e-mail van de KBF om je lidmaatschap te vernieuwen. Dat doe je online en op dat moment kan je desgewenst ook je club wijzigen en 'Hiking Advisor' kiezen.

Uiteraard ben je ook steeds welkom op de activiteiten va Hiking Advisor zonder lidmaatschap. Onze activiteiten, met uitzondering van de stages en Via Ferrata-opleidingen, staan open voor zowel leden als niet-leden. Als niet-lid betaal je een meerprijs van 5 à 10 euro per activiteit.

Heb je nog vragen omtrent het lidmaatschap bij KBF of Hiking Advisor? Geef ons zeker een seintje, dan helpen we jou graag verder