Onze missie

Als club willen we sterk inzetten op mensen/gezinnen op pad helpen om zelfstandig op meerdaagse tocht te gaan.

Hiking Advisor wil zo uitgroeien tot een grote groep enthousiaste voetreizigers die elkaar inspireren om op een veilige, verantwoorde en aangename manier te genieten van meerdaagse trektochten over de hele wereld.

Hiking Advisor: vzw en KBF club

Hiking Advisor is ontstaan in de lente van 2012 vanuit het samenwerken rond één centrale website over hiking. Omwille van de groeiende interesse in ons digitale platform en onze activiteiten zijn we sinds begin juni 2015 naast een community ook een vzw geworden. Sindsdien hebben we met een ploeg enthousiaste vrijwilligers een rijk aanbod aan informatie op deze website uitgebouwd en kunnen we jaarlijks tal van activiteiten aanbieden aan de Hikingcommunity. 

Aangezien hiking niet alleen een passie maar ook een sport is, zijn we aangesloten als bergsportclub bij de Klim- en Bergsportfederatie. Via de federatie stemmen we de inhoud van onze opleidingen af met andere bergsportclubs en volgen we via de federatie de nodige opleidingen en bijscholingen. 

Logo KBF_0.png

Om je als hiker goed te verzekeren voor je avonturen in de bergen of de Belgische natuur doen we een warme oproep om lid te worden van Hiking Advisor vzw. Bovendien steun je zo het laagdrempelig karakter van Hiking Advisor en kunnen we onze community blijven voeden met toegankelijke activiteiten voor een breed publiek, het uitwerken van sterk educatief materiaal en het informeren via de diverse artikels op onze website.  

Omdat we de principes van goed bestuur hoog in het vaandel dragen werkt Hiking Advisor met een huishoudelijk reglement en algemene voorwaarden voor de activiteiten

 

Jeugdbeleid binnen Hiking Advisor

Visie op Jeugd

Hiking Advisor heeft als doel haar missie ook te realiseren met oog op een jeugdig publiek (+12 jaar). De missie van Hiking Advisor is universeel en focust op het laagdrempelig informeren en organiseren van activiteiten met oog op een verantwoorde beleving van het (berg)wandelen. De activiteiten focussen tevens op de aanbelendende disciplines waarin Hiking Advisor actief is (packraften, via ferrata, sneeuwschoenwandelen, trailrunnen). Hiking Advisor organiseert met oog op dit jeugdig publiek activiteiten op maat, zowel qua concept als qua leermomenten en begeleiding.  

Hiking Advisor kreeg van de Klim en Bergsportfederatie het Bronzen Jeugd in Touw-labe:

brons_hiking-advisor (1).png

Hiking Advisor werkte een gedragscode uit voor de diverse betrokkenen en ondertekende de panathlonverklaring in april 2022:

Panathlon_certificaat Hiking Advisor (2).png