De volledige route tussen Eupen en Bouillon telt 278 km, inclusief 7500+ hoogtemeters.
Ze is opgedeeld in 4 deeltrajecten tussen goed bereikbare plaatsen. Voor ieder traject zijn er specifieke varianten én mogelijkheden om te packraften.

Het startpunt ligt bij het treinstation van Eupen. Eindigen doe je aan de bushalte in de “Rue de la Maladrerie” in Bouillon. Deze punten zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Overnachten kan op de voorziene en erkende bivakplaatsen of campings in de buurt, altijd met respect voor de natuur.

Maar je moet ook zelf aan de slag met de wandelkaart om je routeplan samen te stellen, zodat je op het einde helemaal klaar bent om de hiking-wereld in te duiken. Want dat is waar Hiking Advisor voor staat: verantwoord en opgeleid op pad in de natuur.

Alle info over de deeltrajecten vind je hieronder terug: afstanden, hoogtemeters, bereikbaarheid, aandachtspunten en allerhande weetjes die je op weg helpen om je tocht zelf te organiseren. Veel succes!

Kaartmateriaal

Fysieke kaarten HA route

Kaarten met route en varianten zijn te downloaden in PDF en zelf af te printen.

Versie: 2021

Digitale GPS-bestanden HA route

De GPS-bestanden bevatten de way-points met aanduiding van de begin- en eindpunt van de deeltrajecten, bivakmogelijkheden en waadplekken.

Versie: 2021

Op onderstaande kaart zijn de hoofdroute, varianten en de belangrijkste verbindingsroutes ingetekend:

Community en ondersteuning

We proberen je zo goed mogelijk te informeren over de uitdagingen op deze route o.a. maximale debieten voor het doorwaden en we hebben hoogwatervarianten voorzien en alternatieven bij brandgevaar.

Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor gemaakte keuzes en het navigeren. Voel je je nog niet klaar om deze route zelfstandig te ondernemen, sluit dan aan op een activiteit van Hiking Advisor vzw. Raadpleeg hiervoor de activiteitenpagina op de website. Deel zeker je ervaringen over het stappen van de HA-route. Het stelt ons in de mogelijkheid om de route nog avontuurlijker en creatiever te maken, aan te passen waar nodig en andere stappers op de hoogte te houden van interessante weetjes voor onderweg.

Tochtverslagen