De mythische GR20 is wellicht de beroemdste langeafstandsroute in Europa. Ze trekt van noordwest naar zuidoost over het woeste eiland Corsica, en is vooral geschikt is voor sportieve én tredzekere bergwandelaars.

Het GR-traject staat bekend als zeer uitdagend en spectaculair. Deze lange afstandsroute voert je dwars door een indrukwekkend ruige bergketen met bergweiden en meertjes, diepe kloven en valleien.

Alhoewel nog geen 50 jaar oud, is de GR20 in wandeltermen synoniem geworden voor hard, meedogenloos, hitte, onweders, uitgeput, geradbraakt, verbrand, pijnlijke gewrichten, zonnesteek, ...  maar ook voor ongebreidelde vergezichten, de overweldigende natuurbeleving, plan trekken, genieten van de lokale geneugten, verbroederen met tochtgenoten van overal ter wereld. Hierbij is het opmerkelijk dat de GR20 bij de Corsikanen zelf op weinig bijval kan bogen, dat vertellen de statistieken van de herkomst van de bezoekers althans.

Over deze wereldwijd erg populaire bergwandelroute is enorm veel informatie beschikbaar. De HA-pagina over Corsica selecteert hieruit een goede basis.

Ken je deze route goed? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be


Gebieden en routes in de buurt

Overzicht wandelgebieden in Frankrijk