Tal van interessante reisverslagen stapelden zich de voorbije maanden op in onze mailbox. Hoog tijd om ze aan jullie voor te stellen. Dit is de eerste lichting.

Hiking met kids

We krijgen af en toe verslagen binnen van wandelende ouders met hun kroost:

  • Yanick is iemand om in het oog te houden. Hij doet geregeld uitstappen in binnen- en buitenland en gaat ook bivakkeren met de kids. Interessante verslagen dichtbij en wat verder weg vind je op zijn mooie blog.
  • Jan VB beklom met zijn kinderen van 4, 7 en 11 jaar via een tweedaagse tocht de Mulhacén in het zuiden van Spanje: fiche en foto’s. Een groots avontuur op kindermaat.

Nog ideeën vind je op deze pagina, die we vanaf nu gaan aanvullen met concrete ideeën dichtbij en verder weg. Alle verslagen over hiking met kids komen dus op die pagina terecht!

Trekkings.be

Luc Selleslagh verkent regelmatig oude en nieuwe GR-routes in en rond België. Zo verschenen er dit voorjaar al 3 nieuwe verslagen van meerdaagse tochten op zijn site:

Frankrijk

Nico Callens heeft zijn hart verloren in de Mercantour, een nationaal park in het uiterste zuidwesten van Frankrijk. Op zijn blog vind je een verslag van een driedaagse tocht. Interessante tocht voor wandelaars die willen proeven van een eerste echte berghuttentocht aan de (meestal) zonnige zuidkant van de Alpen.

Ivan Degryse vertrok dit voorjaar thuis op weg naar Compostela. De fervente wandelaar wou zijn pensioen gepast vieren en tot aan het bedevaartsoord wandelen. Helaas besliste een blessure er anders over en moest hij zijn tocht vroegtijdig staken. Maar over de mooie landschappen en ontmoetingen schreef hij wel al een verslag. Het vervolg komt ongetwijfeld later!

Debbie Sanders begeleidde een vierdaagse bivaktocht voor Hiking Advisor in de Vogezen. Een verslag met praktische info en routekaartje vind je op haar blog.

Italië

Johan Lambert trok met drie vrienden naar de Dolomieten om de Bochettaweg te doen, een pittige tocht met verschillende via ferrata’s in een indrukwekkend decors: fiche & foto’s. Voor ervaren bergwandelaars met weinig of geen hoogtevrees!

Marokko

Hugues Parasie stippelde een eigen route uit in de Hoge Atlas met beklimming van de Toubkal: fiche & foto’s.

Oostenrijk

Pieter Bonte trok 5 dagen door het Schladminger massief. Het werd een pittige huttentocht met diverse bergtopjes: fiche en foto’s.

Noot: Met de oprichting van onze vzw, zullen de taken verdeeld worden over een groter team (die nog aan jullie voorgesteld zal worden). Vanaf nu zal Griet Bouciqué, de clubsecretaris, de reisverslagen opvolgen en online zetten. Zelf een mooie reis gemaakt? Deel ze met ons! Hier staat beschreven, hoe je dat kan doen.

Met het hele gezin naar de top van de Mulhacén (foto: Jan Van Brussel).

Met het hele gezin naar de top van de Mulhacén (foto: Jan Van Brussel).