Situering

De Vercors is een groot kalksteenplateau tussen Grenoble en Die. Het gebied leent zich vooral voor tenttrekkings. Wie binnen wil slapen, heeft niet zoveel keuze qua etappes en zal aan de oostzijde van het massief moeten afdalen naar lagergelegen dorpjes. Je vindt er ook diverse onbemande hutten die vroeger werden gebruikt door herders. De schapen zijn nu grotendeels verdwenen.

Hoogste top is de Veymont van waarop je een prachtig uitzicht hebt over de oostzijde van het kalksteenplateau. Wat deze regio ook bijzonder maakt, zijn de vale gieren die langs de rand met de thermiek opstijgen.

Je moet rekening houden dat er weinig bronnen zijn en het debiet in de loop van de zomer soms sterk kan slinken. Je maakt dus beter een tocht in het begin van de zomer (juni/begin juli). Online kan je in de gaten houden hoe het debiet evolueert.

Ook in de winter is dit een uitstekend gebied voor een trekking omdat het lawinegevaar op het plateau beperkt is. Houdt er wel rekening mee dat het weer ook hier snel kan keren en het mistig kan zijn.

Interessante tochten

Er is een Tour du Vercors en een Traversée du Vercors maar je kan ook zelf routes uitstippelen op basis van de topografische kaarten. Meer info op http://www.vercors-gtv.com/.

Tochtverslagen

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be