Situering

De Chartreuse is een kalksteenplateau tussen Chambéry en Grenoble. Eén van de hoogtepunten is het kartuizerklooster in Saint-Pierre-de-Chartreuse. Er liggen diverse dorpen op dagafstand van elkaar. Je kan er dus perfect binnen slapen (in gîtes d’étape, chambre d’hôtes of hotelletjes) of op (gemeentelijke) campings overnachten.

Wildbivakkeren is mogelijk, maar in 2021 is een verstrenging ingezet als gevolg van veel meer overnachtingen in de COVID-periode. Het is nog onduidelijk wat het uiteindelijk resultaat zal worden. Voorlopig is er een verbod tot bivakkeren in augustus binnen de grenzen van het regionaal park ; alleen bivakkeren zonder tent is nog toegelaten. 

De Tour de Chartreuse is een tocht van 6 dagen maar je kan de lus ook inkorten tot 4 dagen.

Een type paden dat typisch is voor de Chartreuse zijn de zogenaamde "sangles". Dit zijn paden die een smalle richel met puin of aarde volgen die min of meer horizontaal een kalksteenwand doorsnijden. Ze lopen uiteen van gewone bergpaden (die weliswaar afgeraden worden bij regenweer) tot avonturen waarbij kennis van scrambling en touwtechnieken nodig zijn.

Tochtverslagen

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be