Situering

De Vogezen zijn het noordelijkste middelgebergte van Frankrijk en dus het snelst te bereiken vanuit Nederland en België.

De GR5 loopt van noord naar zuid door de Vogezen over de centrale kam. Er zijn echter tal van andere wandelroutes, die ook duidelijk op de kaart staan aangeduid.

Wildbivakkeren mag, enkel op en rond de Hohneck is het verboden. Je kan er toestemming vragen of gewoon wat verder wandelen om de bivakkeren.

In de Vogezen vind je ook diverse onbemande hutten, vaak met een open haard. Hout vind je vaak in de omgeving. Daarnaast vind je er van mei tot oktober ook ferme-auberges, boerderijen waar je kan logeren.

De regio leent zich ook voor beginnende wintertrekkers, al zijn avontuurlijkere wandelpaden zoals de Sentier des Roches dan te vermijden. De GR5 is wel te volgen. Het hangt van jaar tot jaar af hoeveel sneeuw er ligt. In januari en februari heb je het meeste kans op sneeuw. Dan kunnen sneeuwraketten handig zijn. Het weer kan er wel guur zijn, op de bergkam kan de wind serieus aanzwengelen. Ga er dus in de winter niet onvoorbereid op pad.

Op weg naar de Hohneck (foto: Debbie Sanders).

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be