Situering

Deze streek is relatief onbekend maar prachtig. Ook hier vind je veel hoogteverschillen en mooie uitzichten. Er zijn ook enkele interessante watervallende riviertjes om te volgen zoals de Ninglinspo en de Chefna. De GR571 is een ideale leidraad om de streek te ontdekken. Het Extratrail padennetwerk is voor iedereen toegankelijk maar mikt speciaal op trailrunners.

In deze regio is er een uitgebreid padennetwerk. De meeste paden zijn opgevat als korte lokale lussen van enkele uur stappen die met een bepaald symbool en kleur gemarkeerd zijn (rood / geel / groen / blauw - rechthoek, kruis, ruit, ...). Deze paden zijn meestal gemarkeerd door een lokale toeristische dienst. De OVA-website (van Ourthe - Vesdre - Amblève) bracht ze samen maar je kan ze natuurlijk ook zelf aan elkaar schakelen met waymarkedtrails.org.

Openbaar vervoer

De vallei van de Amblève en Salm zijn goed ontsloten door het openbaar vervoer. Je kan met de trein reizen tot Aywaille, Coo, Trois Ponts, Vielsalm en Gouvy. De Liennevallei is enkel bereikbaar met de bus (lijn 42A of 65B vanuit Aywaille) maar deze rijdt wel niet op zondag. Meer informatie op http://www.infotec.be.

Tochtverslagen

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Tochtverslagen