Dit gebied is zonder meer uniek in Wallonië. Het doet heel natuurlijk aan en toch heeft de mens serieus wat impact gehad op dit veenlandschap. De open gebieden worden gedomineerd door pijpenstrootje, zompige veenmossen en heide. Maar je vind er ook veel (aangeplant) naaldwoud. Het klimaat kan best ruw zijn en in de winter durven de temperatuur serieus dalen.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina? Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Haute Fagnes

Als de langlaufpistes open zijn, kunnen sommige paden afgesloten zijn en is het ook enorm druk, ook op de toegangswegen. Best is om dan het gebied te vermijden. Als de rode vlag wappert, mag je bepaalde gebieden niet betreden, dat gebeurt vooral tijdens het voorjaar, bijvoorbeeld als droge oostelijke winden het risico op brand sterk vergroten maar ook tijdens de broedperiode van de korhoen. Meer info op http://www.hautesfagnes.be/.

Toch zijn de GR’s ook dan steeds toegankelijk, eventueel via een gemarkeerd variant traject. Wijk niet af van gebaande paden, voorzie je steeds van gedetailleerd kaartmateriaal (ter plaatse ook te koop in het bezoekerscentrum van Botrange) en vergewis je er onderweg steeds van dat je precies weet waar je loopt. Hou rekening met mogelijk sterk en snel verslechterend weer, bereken je nodige wandeltijd vooraf zeer ruim en neem een vol opgeladen GSM mee.

Hoge Venen 6 2022 (8).jpeg

Interssante tochten

De GR573 en GR56 lopen door dit gebied.

Voor meer info rond wandelpaden bel je best naar één van volgende telefoonnummers:

  • Bureau DNF de Mont-Rigi : Tél. : 080 / 44 72 73
  • Centre-Nature de Botrange : Tél. : 080 / 44 03 00
  • Haus Ternell : Tél. : 087 / 55 23 13

Openbaar vervoer

Het gebied zelf is enkel met de bus bereikbaar. Van het station van Verviers kan je naar Malmédy reizen (buslijn 395) of naar Baraque Michel (buslijn 390). Ook vanuit het station van Eupen kan je naar Baraque Michel (buslijn 394). Meer informatie op http://www.infotec.be.