De Ourthevallei is even bekend als de Semois. La Roche-en-Ardenne is het bekendste dorp, ook hier domineert een middeleeuwse burcht. Er is tevens een kruispunt van lange afstandspaden

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer: De noordelijke Ourthe is eenvoudig met de trein bereikbaar. Vanaf Melreux wordt het moeilijker. TEC-bussen vullen de hiaten op vanuit Hotton, La Roche, Houffalize en Gouvy. Pas in Gouvy is er opnieuw een treinstation. Om in La Roche te geraken neem je de trein naar Marloie en dan buslijn nr. 15 of de trein naar Melreux en dan buslijn nr. 13. Meer informatie op http://www.infotec.be.

Interessante tochten

De GR57 loopt vanaf Luik tot Diekirch (Groot-Hertogdom-Luxemburg). Vooral het stuk tussen La Roche en Houffalize is het interessantst en meest uitdagend. De steile klim naar Rocher du Hérou (met kettingen) waar je een grandioos uitzicht hebt over de vallei is zondermeer één van de hoogtepunten. Er is ook een iets kortere variant van de GR57 die de andere tak van de Ourthe volgt, tot in Libramont.

Escapardenne Eisleck Trail is een 100 km lange route die grensoverschrijdend aan Belgische zijde de Ourthevallei volgt van de Luxemburgse grens tot La Roche-en-Ardenne. Een route uitgezet door het Natuurpark Twee Ourthes (Parc Naturel Deux Ourthes).

Alle overnachtingsmogelijkheden staan open : tentje op campings of binnen al dan niet met veel comfort. Op de Eislek Trail is er zelfs een service met bagagetransport.

In deze regio is er een uitgebreid padennetwerk. De meeste paden zijn opgevat als korte lokale lussen van enkele uur stappen die met een bepaald symbool en kleur gemarkeerd zijn (rood / geel / groen / blauw - rechthoek, kruis, ruit, ...). Deze paden zijn meestal gemarkeerd door een lokale toeristische dienst. De OVA-website (van Ourthe - Vesdre - Amblève) bracht ze samen maar je kan ze natuurlijk ook zelf aan elkaar schakelen met waymarkedtrails.org.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be