De Ourthevallei is even bekend als de Semois. La Roche-en-Ardenne is het bekendste dorp, ook hier domineert een middeleeuwse burcht. Er is tevens een kruispunt van lange afstandspaden

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer: De noordelijke Ourthe is eenvoudig met de trein bereikbaar. Vanaf Melreux wordt het moeilijker. TEC-bussen vullen de hiaten op vanuit Hotton, La Roche, Houffalize en Gouvy. Pas in Gouvy is er opnieuw een treinstation. Om in La Roche te geraken neem je de trein naar Marloie en dan buslijn nr. 15 of de trein naar Melreux en dan buslijn nr. 13. Meer informatie op http://www.infotec.be.

Interessante tochten

De GR57 loopt vanaf Luik tot Diekirch (Groot-Hertogdom-Luxemburg). Vooral het stuk tussen La Roche en Houffalize is het interessantst en meest uitdagend. De steile klim naar Rocher du Hérou (met kettingen) waar je een grandioos uitzicht hebt over de vallei is zondermeer één van de hoogtepunten. Ook hier zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden.

Escapardenne Eisleck Trail is een 100 km lange route die grensoverschrijdend aan Belgische zijde de Ourthevallei volgt van de Luxemburgse grens tot La Roche-en-Ardenne. Een route uitgezet door het Natuurpark Twee Ourthes (Parc Naturel Deux Ourthes). Deze organisatie heeft ook niet-bewegwijzerde langeafstandsroutes uitgetekend op verschillende wandelkaarten, deze zijn echter niet bewegwijzerd.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be