Extratrail is een privé-initiatief van Waalse trailrunners die op deze manier hun mooie regio willen promoten bij het grote publiek door middel van trailruntrajecten doorheen de regio van de Ardennen. De uitgestippelde trajecten starten allen vanaf de Toeristische Dienst van de 7 aangesloten steden en zijn slechts in 1 richting bewegwijzerd.

Ken je deze route goed? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Facts

Type : lussen van verschillende lengte, over pittige paden. Ontworpen door trailrunning community maar ook geschikt voor wandelen.
Start- en eindpunt : centrum van de deelnemende gemeenten. Deze liggen in de Luikse Ardennen, in de zone tussen Amblève en Hoge Venen : Spa, Malmédy, Stavelot, Theux, Stoumont, Trois-Ponts, Jalhay.
Lengte : alles is mogelijk. De langste lus is de Ultra Trail des Sources (UTDS), 157 km en 4140 m+. Reken een 5-tal stapdagen.
Periode : in principe het hele jaar. In de jachtperiode (september - december) wordt er elke dag wel ergens een stuk afgesloten en is de UTDS in de praktijk niet te lopen. Zie jachtinfo.

Overzichtskaart

Moeilijkheidsgraad en techniciteit

Etappes en varianten

Iedere startlocatie biedt 4 trajecten aan voor alle niveaus tussen 10 en 40km. Uiteraard kunnen deze ook perfect gewoon bewandeld worden. Meerdere trajecten zijn met mekaar verbonden waardoor je makkelijk zelf een meerdaagse trektocht kan in mekaar steken. Je zal ook merken dat bij de keuze van de trajecten de mogelijkheid om niet samen te lopen met een GR- of lokaal wandelpad niet onbenut is gelaten.

In totaal zijn er dus 28 trajecten, goed voor 650km en +17000Hm. Als top of the bill is er ook een route samengesteld welke de 7 wandelgebieden met mekaar verbindt: de Ultra Trail des Sources. Het traject is 157 km lang, 4140 m+, en is voorzien van een separate additionele bewegwijzering. De webstek van Extratrail vertelt je alles over de mogelijke trajecten, download van GPX en andere andere praktische info die je nodig hebt om een ontspannende wandeling of meerdaagse trektocht in de Ardennen te ondernemen.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid

Enkele startpunten liggen vlak bij een treinstation (Spa, Theux, Trois-Ponts). Voor de andere is een behoorlijke busverbinding, ook in het weekend.

Topokaarten en gidsen

Bewegwijzering

Bewegwijzering in één richting. De verschillende lussen krijgen kleuren volgens de moeilijkheidsgraad.

flèche-3-parcours-222x300.jpg

Bivakkeren en overnachting

Bevoorradingsmogelijkheden onderweg

Nuttige bronnen