Situering

De Northnumberland streek ligt tegen de grens met Schotland.

The Cheviolet Hills zullen het gebied bij uitstek zijn waar backpackers hun tent op willen zetten. Het zal er nooit erg druk zijn in vergelijking met het Lake District.

Lees ook:

norththumberland(1).jpg

Interessante tochten

Er lopen diverse langeafstandsroutes doorheen het gebied:

  • Het wordt integraal doorgestoken als je op de Pennine Way zit, het oudste pad van de VK.
  • Hadrians Wall is een “Van kust naar kust” pad. Een 135 km lange route tussen Wallsend, Newcastle upon Tyne in het oosten en Bowness-on-Solway in het westen. Je volgt de restanten van een vestingsmuur uit de Romeinse tijd. Ze gaf de buitengrens aan van het Romeinse rijk in de tweede eeuw na Christus. Er waaien overwegend westenwinden dus lijkt het in tegenstelling tot wat Vlaanderen Vakantieland voorstelt, beter vanaf de Ierse zee te vertrekken, wind in de rug. Niet ieder stuk is even interessant. De heirbanen van toen zijn inmiddels brede wegen geworden.
  • Andere meerdaagse tochten zijn de 100 km lange St Cuthbert’s Way in het Noorden die vanaf de kust Schotland induikt. St. Oswald’s Way mixt de kust van Northumberland met het platteland en loopt van Holy Island in het noorden naar Heavenfield in het zuiden. Goed voor 156 km.
  • Verder heb je ook nog het Northumberland Coast Path.

De hierboven genoemde routes worden ook als arrangement aangeboden. Dit betekent dat desgewenst je met een dagrugzak de tochten kan lopen.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be