GrensPark Kempen~Broek bestaat uit een Nederlands – Belgische lappendeken van versnipperde natuurgebieden in de grensstreek tussen beide Limburgen. Er is hier de voorbije 20 jaren grensoverschrijdend hard gewerkt en geïnvesteerd om aantrekkelijke natuur in te richten of te herstellen: Vennen, moeras, duinen, inheems bos, waterplassen, heidevelden, meanderende beken…

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Situering

Grenspark Kempen~Broek is een 25.000 hectare groot Nederlands en Belgisch grensoverschrijdend landschap dat gekenmerkt wordt door een aaneenschakeling van natuurgebieden. Het bevindt zich in de provincies Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, ruwweg tussen Weert en Maaseik.

Het is een gevarieerd landschap met moerassen, stuifduinen, bossen, heide, beekvalleien en landbouwgebieden.

Interessante tochten

De enige alomvattende wandelroute om zowat het hele GrensPark te ontdekken is de bewegwijzerde Lange Afstands Wandeling door Grenspark Kempen~Broek, kortweg LAW Kempen~Broek.

Hou je van een stevige wandeling? Dan is de lange afstandswandeling een test voor jou. In totaal is hij 104 kilometer, maar je kan op verschillende plaatsen een inkorting kiezen. Je kan de kaart met de volledige langeafstandswandeling kopen in de webshop.

Bord_IJzeren_Man.jpeg

Tochtverslagen