Bosland noemt zich ook wel eens 'Het grootste avonturenpark van België' Er is dan ook heel wat te zien in deze mooie streek in Limburg.

Situering

Dit grote natuurgebied is gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt en de steden Lommel en Peer in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden. Het project werd door deze gemeentes gerealiseerd in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg. Doel was de huidige natuur te behouden en verder te ontwikkelen. De klassieke pijnboombossen gericht op houtproductie maken veranderen daarbij langzaam in een veel diverser bosgebied waarbij recreatie en natuur een veel grotere rol krijgen.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Openbaar vervoer en bereikbaarheid

Wie vanop de direct trein de natuur wil instappen kiest best voor het station van Lommel. Ook Hamont en Neerpelt, de andere stations in het Bosland gebied, liggen op een GR-route die je snel vanuit de bebouwing naar bos- en heide loodst. In deze stations vertrekken ook buslijnen die de regio doorkruisen.

Wandelen en overnachten in Bosland

Lange afstandspaden

De GR 564 De Loonse Route en GR 561 Kempen - Maaspad lopen door het natuurgebied Bosland. Verder telt Bosland meer dan 200 km wandelroutese en 400 km wandelnetwerk via knooppunten.

Dagwandelingen

Bosland zelf mikt vrij duidelijk op dagwandelaars die vanuit een vakantiepark, B&B of vanuit een camper eerder korte lusroutes lopen of gebruik maken van het knooppuntennetwerk. Dat laatste is overigens van goede kwalitet : 70% van de paden is niet verhard.

Overnachten

Bivakzones of kleine natuur- of boerderijcampings zal je hier niet vinden. Dit is het land van de vakantieparken. Ben je toch op zoek naar iets kleinschaligs, dicht bij de natuur, kijk dan uit naar de minicampings net over de grens met Nederland in Bergeijk of Luyksgestel.