Situering

De Semois kronkelt zich met brede meanders in een diepe beboste vallei. Bouillon is het meest gekende plaatsje, met de burcht van kruisvaarder Godfried als één van de belangrijkste attracties.

Overnachtingsmogelijkheden zijn er in deze toeristische vallei in overvloed, zowel campings als hotels. Ten noorden van Membre-sur-Semois en over de Franse grens wordt de vallei een stuk verlatener en zijn de adresjes schaarser. Op sommige toeristische trekpleisters is het heel druk in het weekend maar op het grootste deel van de wandelroute blijft het rustig.

Interessante tochten

De GR16 loopt van de bron in Aarlen tot aan de monding van de rivier nabij Monthermé in Frankrijk. Het is de ideale leidraad om de Semois te leren kennen. Pas vanaf Florenville wordt de route echt interessant, dan wordt het terrein heel geaccidenteerd. De GR duikt geregeld in en uit de vallei zodat de hoogteverschillen serieus oplopen. Onderschat de tocht dus niet, na 20-25 kilometer op één dag zul je al behoorlijk verzadigd zijn. Sommige uitzichtpunten behoren tot de wildste en mooiste in heel België. De laddertjes ‘Les Echelles’ nabij Rochehaut zorgen voor wat extra avontuur.

Wie houdt van het exploreren van oude spoorwegen en tunnels, zal dit verslag van Luc Selleslagh ongetwijfeld interessant vinden: http://www.trekkings.be/L163Avoorstelling.htm.

Openbaar vervoer

De Semois is niet zo eenvoudig te bereiken. Enkel Aarlen en Florenville (zuidelijke Semois) zijn per trein bereikbaar. In Frankrijk kan je de trein op in Bogny-sur-Meuse. Om in Bouillon te geraken, neem je de trein naar Paliseul daarna buslijn 67 of de trein naar Bertrix en daarna buslijn 40 of 8. Meer informatie op http://www.infotec.be

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be