Eén van de grootste heidevennen van Vlaanderen, dat is het natuurgebied Stappersven-Kalmthoutse Heide. Je wandelt er tussen mooie vergezichten, heide, vennen en bossen.

Situering

Dit heidegebied ligt een stuk ten noorden van Antwerpen en loopt door aan beide kanten van de grens met Nederland. Het grensoverschreiden park "Grenspark Kalmthouse Heide" is een stuk kleinschaliger dan de heidegebieden van Nationaal Park Hoge Kempen enerzijds en de Veluwe anderzijds.

Openbaar Vervoer

Kom je met het openbaar vervoer? Heel goed! Je start je wandeling dan het beste bij het treinstation van Heide of de kerk in Huijbergen. Vanaf beide plaatsen is er een bewegwijzerd pad dat je in ongeveer een kwartiertje wandelen bij een van de ingangen van het Grenspark brengt.

Wandelroutes

Er zijn een heel deel kortere wandelingen die staan bewegwijzerd.Uiteraard is er de mogelijkheid verschillende wandelingen aan elkaar te koppelen.

De GR 5 tussen Hoek van Holland en Nice heeft een passage door het heidegebied voor wie graag een bewegwijzerde lange afstandsroute volgt.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be