Programma

Je kan in een veilige omkadering het geleerde uit de eerder gevolgde modules 1 en 2 omzetten in de praktijk. Je leert nog heel wat bij over de weersveranderingen in de bergen, de lokale fauna, flora en gewoonten in de bergen. De begeleider simuleert een aantal situaties waardoor je het geleerde nogmaals kan aftoetsen. 

Tegen het einde van de stage krijg je nog een laatste keer feedback zodat je zeker weet waaraan je eventueel nog extra aandacht kan schenken om je te vervolmaken.

Stage geslaagd? Dan liggen mooie avonturen in het verschiet. Of je kan deelnemen aan een ervaringstocht van Hiking Advisor.

EHBO-simulatie tijdens de stage in de bergen - foto Gunther D.G..jpeg

Praktisch

Deze module 3 omvat een meerdaagse hiking doorheen een bergachtig landschap. De data staan aangekondigd bij het aanbod stages (module 3). De locaties en data verschillen van jaar tot jaar.

Naast het stappen zijn er diverse leermomenten. Overnachten gebeurt al bivakkerend. Na de heenreis en voor de terugreis wordt er mogelijks overnacht in een hostel of gelijkaardig verblijf. Je voorziet zelf het nodige materiaal op basis van de materiaallijst die de instructeur je voorafgaand aan de stageweek bezorgt. Je kan ook steeds met hem of haar afstemmen indien je bepaalde materialen nog niet hebt.

Voor een deelname aan een module 3 is het lidmaatschap van Hiking Advisor of de Klim- en Bergsportfederatie vereist.