Snowdonia National Park is een divers natuurpark. Je kan er op de meer toeristische aangelegde wandelpaden wandelen maar evenzeer je route zoeken over glooiende en met gras begroeide hellingen of scramblen over de rotsige kammen. Enkel in de buurt van Snowdon, de hoogste top van Wales, zal je signalisatie vinden. Voor de rest is het gebied onbewegwijzerd.

Situering

De website van het nationaal park zal jouw van alle info voorzien die je nodig hebt om je tocht te plannen. https://www.snowdonia.gov.wales/visiting.
Bekende routes naar de top van Snowdon zijn de vrij gevaarlijke 'Pyg track' en de 'Miners’ track'.

In Snowdonia kan je enkele hostels vinden, waarvan die aan de Pen-Y-pass het meest strategisch gelegen is om van daaruit diverse toppen in de omgeving te bewandelen. Let wel op want veel van de hostels zijn enkel in het hoogseizoen open waardoor je tijdens een wintertocht vaak aangewezen bent op bivakkeren. Snowdonia is een gebied waar het relatief gemakkelijk is om te bivakkeren. Hoewel het in principe verboden is.

Traveline.cymru heeft een handige ‘bus stop finder’ op zijn site staan. In Snowdonia kan je de wagen parkeren maar geldt er bijna overal een pay&display policy (betaald parkeren). Om het gemakkelijk te maken voor toeristen is er een treintje van Llanberis naar Snowdon Visitor Centre op de top van Snowdon.

dscf9200(1)_0.jpg
Bivak op de Carnedd Llewelynn (foto Yanick Bos)

Interessante tochten

De meest uitdagende, ongemarkeerde route die Snowdonia aandoet is de Cambrian Way. Een verticale doorsteek van Wales, 463 km lang tussen begin en einde en tegen dan heb je minstens 20.000 hoogtemeters achter de rug.

5805394683_792486c622_b(1).jpg

Cambrian Way in Snowdonia (foto: Debbie Sanders).

Tochtverslagen

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be