Sarek is een Nationaal Park en voor velen een fetisj, een nummer één op de bucketlist. Terecht? Landschappelijk niet, als persoonlijke prestatie wel. Qua moeilijkheidsgraad zijn veel “paden” op de Nordkalottleden minstens zo moeilijk als het terrein in vooral de noordelijke helft van Sarek. De zuidelijke helft wordt vooral gesymboliseerd door het Rapadalen, een dicht bebost, modderig en waterrijk gebied.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Info

Het grootste probleem in Sarek is het doorwaden van mogelijks snel stijgende bergbeken, en laat nu de meeste daarvan gesitueerd zijn in Rapadalen. Velen onderschatten Sarek op het ogenblik dat het echt eens grondig fout gaat, vooral op het vlak van uitrusting, oriëntatie en ervaring met het doorwaden van bergrivieren.

De beste reisgids voor Sarek is: Wandelgids Sarek Trekking in Schweden van Claes Grundsten bij Reise Know-How Verlag, ISBN 9783831720873, Uitgave 2011, Vertaling uit het Zweeds in het Duits.

De meest gedetailleerde gids voor Sarek, met routes die je als normaal mens zelfs niet wil aanvatten. Een goede waarschuwing dus, maar niet in het Nederlands.

Voor alles buiten Kungsleden en Padjelantaleden geldt steeds hetzelfde advies: “Ken je eigen beperkingen”, of vrij vertaald uit het Duits: “Ga naar de bergen, maar keer vooral terug (levend)”.

Tochtverslagen