Het Pajottenland en de Zennevallei in de Brusselse rand hebben heel wat te bieden. Zacht glooiende valleien, heerlijke lambiekbieren, het Bruegeliaanse karakter, het erfgoed rond het Belgisch Trekpaard,... allemaal troeven die de streek meer dan de moeite waard maken.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Situering

Het Pajottenland is een zachtheuvelende, vruchtbare, agrarische streek ten zuidwesten van Brussel in de provincie Vlaams-Brabant. Het wordt ook wel het Toscane van de Lage Landen, en het Land van Bruegel genoemd die in de streek inspiratie zocht en bekend staat als symbool voor het Pajottenland. (Bron: Wikipedia)

De oude bossen zijn omstreeks april prachtig met boshyacinten en bosanemonen. Vermijd in deze periodes het Hallerbos dat in dan veel te druk is en wijk uit naar een minder gehypet bos (zie bv. dit overzicht op trekkings.be voor het beste moment en rustiger alternatieven).

Openbaar vervoer

Het Pajottenland ligt in de Brusselse rand. Van uit de hoofdstad zijn er bussen of je kan de trein nemen richting o.a. Halle en Edingen.

Aan de westrand van het Pajottenland ligt de spoorlijn Denderleeuw - Ninove - Geraardsbergen - Lessines met een reeks kleine tussenstops die vaak interessant zijn als startpunt van een wandeltocht.

Wandeltochten