Het National Park Hohe Tauern is één van de grootste natuurgebieden van Europa en het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen.
De Großglockner en Großvenediger zijn de hoogste bergen van het land. Dit maakt dat het park ook wel bekend staat als 'het dak van Oostenrijk'.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina? Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Situering

Het National Park Hohe Tauern beslaat gedeeltes van de Oostenrijkse provincies Salzburg (in het noorden), Karinthië en Ost-Tirol (beide in het zuiden). De zuidwestelijke rand van National Park Hohe Tauern ligt in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol.

Het park blinkt uit met superlatieven: de Grossglockner (3789 m) is de hoogste berg van Oostenrijk, gevolgd door de Großvenediger (3.666 m). De Pasterzengletsjer is de langste van de Oostelijke Alpen en huisvest ook één van dé toeristische topattracties in Europa: de Krimmler watervallen. Meer dan voldoende argumenten dus om in dit berglandschap er tevoet op uit te trekken.

Op stap in het Nationaal Park Hohe Tauern

Met maar liefst 266 bergtoppen van 3000 m en hoger, 342 gletsjers en 551 bergmeren biedt het NP Hohe Tauern wandelplezier voor alle niveaus. 

Hier vind je meer informatie over tochten in dit zeer uitgestrekte gebied:

Enkele tochten uitgelicht:

Wie van een sportieve uitdaging houdt, komt zeker aan zijn trekken met de Alpe-Adria-Trail, een wandelroute met 43 etappes. Deze 750 km lange route start aan het Grossglocknermassief in Oostenrijk, door de ongerepte Julische Alpen in Slovenië tot de azuurblauwe Adriatische Zee in Italië. Ruim de helft van het traject gaat door Oostenrijk.

Tochtverslagen