Haspengouw is een prachtige streek die zich uitstrekt over verschillende provincies. De streek wordt ook wel eens de 'fruitstreek' genoemd omwille van zijn vele boomgaarden. De bloesem periode is dan ook de perfecte moment om af te zakken naar de streek om te wandelen.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina? Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Situering

Haspengouw strekt zich uit over de Belgische provincies Limburg, Luik, Namen, Vlaams-Brabant en  Waals-Brabant. we onderscheiden Droog-Haspengouw en hoe kan het anders... Vochtig-Haspengouw.

De rijke leembodems lenen zich vooral voor landbouw. Akkers, weiden, boomgaarden,... maken het een wandel vriendelijke streek

Droog-Haspengouw

Het zuidelijke deel van Haspengouw noemen we Droog-Haspengouw. De zuidelijke grens ligt bij de rivier de Maas, waar het overgaat in de Condroz.

Vochtig-Haspengouw

Vochtig-Haspengouw is het minder omvangrijke zanderige noordelijke deel en vormt een overgangsgebied naar de Kempen.

haspengouw.jpg

Openbaar vervoer

De streek is makkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Steden als Hasselt, St.-Truiden en Tongeren zijn goed te bereiken.

Wandelroutes

De streek Streek GR Haspengouw, de Loonse route en de GR 128 Vlaanderenroute zijn de bekendste wandelroutes in de streek.

Op de streek GR zijn bivakzones te vinden in Borgloon (Speelboomgaard), Heers (Hornebos), Sint-Truiden (Eyckenbos), en Riemst (Grootbos). Registreren / reserveren (gratis) is verplicht op enkele van deze bivakzone.

Tochtverslagen