Situering

De Condroz strekt zich net ten zuiden van de as Charleroi – Namen – Luik. Het is een heuvelachtige streek met weiden en bossen en waarin enkele rivieren zoals de Maas zich diep ingesneden hebben. De Calestienne is een lange smalle kalksteenband ten zuiden van de Naamse Condroz, een heel interessant wat betreft flora en geologie (grotten) omwille van zijn kalkrijke bodem. De Fondry des Chiens is één van de hoogtepunten hier. De Fagne-Famenne ligt tussen de Condroz en de Ardennen. Rochefort ligt aan de rand ervan.

Openbaar vervoer

De trein tussen Namen en Dinant stopt in diverse dorpen in de Maasvallei (Lustin, Godinne, Yvoir). In de vallei van de Ourthe vind je ook opnieuw een treinlijn. De dorpen in de hogere gedeelte van de Condroz zijn bereikbaar vanuit de stations van Andenne, Huy, Ciney of Leignon, eventueel in combinatie met bustransport.

Interessante tochten

De GR126 volgt de Maasvallei tussen Namen en Dinant. De GR125 maakt een lus ten zuiden van Samber en ten westen van de Maas. GR 575/576 loopt door zowel de Naamse als Luikse Condroz. GR 577 is een circulaire route met de Famenne-depressie als thema en loopt ondermeer langs Han-sur-Lesse, Beauraing en Marche-en-Famenne

Trail et Famenne

Trail en Famenne is conceptueel identiek aan Extratrail. 6 wandelgebieden ten westen van de Ardennen bieden ieder 4 trajecten aan tussen 5 en 40km. Trailenfamenne is een gezamenlijk intiatief van de betrokken Toeristische Diensten van de 6 gemeenten. Ook deze zijn slechts in 1 richting bewegwijzerd. Naast de vele onverhardpaden verkennen de trajecten ook de kleine dorpen in de omgeving. De zeer populaire trektocht "Entre Lesse et Lhomme" maakt o.a. ook gebruik van dezelfde paden als sommige trajecten van Trail-en-Famenne. Ook hier is een zeer inforijke website beschikbaar waar je alle nodige en nuttige info kan raadplegen.

Tochtverslagen

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be