Niet het hoogste en meest bergachtige stuk van Oostenrijk. Maar wel supervlot bereikbaar : 9 à 10 uur met trein of auto en geen lastige cols of dure tunnels. Het Bregenzerwald is heuvelachtig, met veel bossen en koeienweiden en kalksteentoppen als decor. Precies door die combinatie van rustig glooiende stukken en steile kloven en wanden in de kalksteen kan elk type wandelaar hier aan zijn trekken komen.

Tochten :

Er is geen klassieke ronde of trekking in het Bregenzerwald. Het landschap en het padennetwerk laten toe om eigenlijk overal een eigen programma in elkaar te steken, op maat van jouw groep of familie. Tochten vanuit een vast verblijf ? Een eerste trektocht met kleine kinderen ? Een huttentocht van enkele dagen ? Een gevarieerde en fysiek zware trekking van een week met onderweg enkele pittige toppen ver boven 2000 m ? Elke dag een andere via ferrata : alles is mogelijk.

De combinatie van overnachtingen op (of vlak bij) actieve Alpenboerderijen samen met de mogelijkheid van korte etappes, maakt het Bregenzerwald aantrekkelijk voor families met kleine kinderen. Een aantal dorpen / valleien in Bregenzerwald bieden dit aan als kant en klaar pakket.

Door het grote aanbod aan tochten door bossen en hooggelegen weiland is dit ook een interessant gebied voor wintertrekkings met sneeuwschoenen.

Overnachten :

Bij een trektocht is een combinatie van berghutten en B&B ("Zimmer" / "Pension") het meest gebruikelijke.

Vorarlberg (waar het Bregenzerwald een deel van is) is een van de weinige Lander van Oostenrijk die bivakkeren in de bergen niet volledig verbiedt. Dit wil niet zeggen dat het overal toegelaten is. Een website met plekken waar het zeker niet mag, is ons niet bekend. Er zijn enkele klassieke campings in de vallei ; in deze regio is er geen traditie van kleinschalige campings of bivakplekken bij berghutten of op boerderijen. 

Gastenkaart :

Wie minstens drie dagen boekt (camping, B&B, hotel, ...) in het Bregenzerwald of Gross Walsertal krijgt een gratis gastenkaart. Daarmee kan men onbeperkt op lokale bussen, op kabelbanen, in alle openluchtzwembaden en nog een aantal andere attracties.

Meer informatie :

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be