Het Totes Gebirge ligt is een kalksteenmassief in het noorden van Oostenrijk. Dat verklaart ook zijn ietwat lugubere naam : op het plateau dringt al het water onmiddellijk in de grond en groeit er bijna niets. Een paradijs voor bergwandelaars, rotsklimmers en speleo's.
In de valleitjes is water dan weer wel alomtegenwoordig : ieder valleitje heeft zijn eigen meertje met perfect blauw water tussen dennenbossen en witte rotswanden.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Interessante tochten

Het gebied is interessant voor korte huttentochten (enkele dagen tot 1 week). Let bij het plannen van de tocht op de moeilijkheidsgraad ; sommige paden zijn in werkelijkheid een pittige klettersteig. Echt hoog gaat het niet ; de hoogste toppen zijn 2300 tot 2500 m hoog.

De meeste meerdaagse lustochten starten in de vallei. Die ligt hier vrij laag ; Bad Ischl en andere klassieke startpunten liggen op ca. 650 m. Wie dat wil kan in het zomer seizoen (eind juni tot half september) ook de luxe van de kabelbaan gebruiken en starten op ca. 1500 m in bv. Wurzeralm of Tauplitzalm.

Tochtbeschrijvingen en kaarten gebruiken de padnummers die je ook op wegwijzers en zo terugvindt.

De meest logische doorsteek is de oost-west doorsteek van Hinterstoder naar Bad Ischel over de violette Via Alpina. Een recente variant is de Welser Höhenweg. 5 stapdagen met overnachting in berghutten.

Een overzichtlijke website met tochtvoorstellen : https://www.trekkingguide.de/wandern-trekking-alpen/totes-gebirge.htm