Tenerife, bij velen bekend om de strandvakanties, is een prachtige bestemming om te gaan hiken. Het vulkaaneiland leent zich zowel tot kortere als meerdaagse tochten. De GR 131 die over alle Canarische eilanden loopt is de bekendste lange afstandsroute. Bovendien is het een bestemming waar je ook in de winter stevig wat hoogtemeters kan maken.

Wandelpaden

De GR 131 is een wandelpad dat het eiland kruist en passeert door verschillende landschappen. Door naaldbossen, vulkanische maanlandschappen, half-woestijn, tropische laurierbossen,... De wandeling is dus zeer afwisselend. De bewegwijzering is op Tenerife prima en Cicerone heeft topogrsfische gidsen van zowel het Tenerife (GR 131 + andere dagwandelingen) als van de gehele GR 131 op alle eilanden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een lange afstandsroute uit te stippelen aan de hand van bestaande bewegwijzerde routes of met behulp van een kaart.

El Teide
©  Caers Bart

Vervoer

Tenerife heeft twee luchthavens die van zowat alle Europese landen worden aangevlogen. Van uit de luchthavens brengen bussen of taxi's je over het hele eiland.

Bevoorrading

Het is soms goed uitkijken op je kaart of topogids waar bevoorrading mogelijk is. Water vinden in de natuur kan in Tenerife wel eens moeilijk zijn en de kans dat je nergens een druppel water tegen komt is niet onbestaande. Met een filter ben je dus niet veel. Een goede planning is dus noodzakelijk. Zo kom je bv. op de laatste 30 km van de GR 131 niks meer tegen.

tenerife
© Elisabeth Domus

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Tochtverslagen