Situering

De Pirkan Taival is een goed aangegeven wandelnetwerk dat doorheen de Pirkanmaa regio loopt. Dit is het grootste en best uitgebouwde wandelgebied van Zuid-Finland. Het ligt ongeveer 200 km van Helsinki en 60 km ten Noorden van Tampere. Het zwaartepunt van dit netwerk verbindt het Seitseminen nationaal Park met het Helvetinjärvi Nationaal park.

Het hele gebied is het mooiste voorbeeld van de natuur die je kunt aantreffen in Zuid-Finland: moerassen, oerbossen, ontelbare meren. Het is ook licht heuvelachtig vergelijkbaar met de ardennen. Het is weinig bekend en gebruikt dus kan je daar ook lange tijd rondtrekken zonder iemand tegen te komen. Er is overal gsm ontvangst en door de vele bosbouwwegen goed toegankelijk. Iedere 5 km kom je een Laavu / vuurplaats, kookhut tegen.

Bereikbaarheid

De startpunten van de Pirkan Taival zijn bereikbaar met openbaar vervoer: Ruovesi en Kuru. Er zijn tal van opties en luswandelingen beschikbaar en het is perfect mogelijk om tochten te doen van 4 dagen tot zelfs 2 weken afhankelijk van je reistempo.

Niveau

Het niveau is ideaal voor beginnende kampeerders, de wandelpaden zijn zeer goed aangeduid maar hou er enkel rekening mee dat buiten de nationale parken de aanduidingen wel wat verwarrend kunnen zijn.

Winter

Tussen Kuru en Ruovesi is er een langlaufroute die ook voorbij het Seitseminen nationaal park gaat. Er zijn echter geen bemande hutten, maar wel ideaal om te beginnen met winterkamperen gezien de aanwezigheid van vuurplaatsen. Ook het feit dat je in Zuid-Finland niet de extreme koude hebt, maakt dit gebied goed voor beginnende winterkampeerders.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be