Wat is er meer noordelijk en arctisch dan Lapland in de omgeving van het drielandenpunt van Noorwegen - Zweden - Finland ?
Ovre Dividalen is één van de meest ongerepte maar ook onbereikbare stukken Lapland.

Situering

De as Narvik - Asbisko is een klassiek uitgangspunt voor veel trektochten. Logisch : de nachttrein uit Stockholm of de trein of bus uit Narvik zorgt voor een vlotte bereikbaarheid.

Verder naar het noorden bieden Narviksfjell, Ovre Dividalen en Bardu nog mogelijkheden, met de meest noordelijke goed uitgebouwde netwerken aan ski- en wandelroutes van het land.

DSCF1310.jpg

Ergens op weg tussen de Lyngen Alpen en Ovre Dividalen (Kenneth Gijsel).

Øvre Dividal National Park is opgericht in 1971. Het is een complete vallei, met bossen in de lager gelegen delen en toendra en bergkammen in de hoger gelegen stukken. Elanden, rendieren, veelvraten, ... zijn in grote aantallen aanwezig. 

De meest logische manier om dit hele gebied te doorkruisen op een gemarkeerde route, is de Nordkalottruta. Padloos, al dan niet met een stukje Zweden erbij, kan natuurlijk ook en is dan nog een stuk avontuurlijker. Welke optie je ook neemt : het is een afgelegen gebied dat bedoeld is voor fitte hikers met goed materiaal en eerdere Lapland ervaring.

 

 

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be

Tochtverslagen