Brecon Beacons wordt gekenmerkt door een glooiend landschap waarin de omgeving gedomineerd wordt door aan de ene zijde zacht aanlopende met gras begroeide heuvelruggen en aan de andere zijde vaak een afgrond of zeer steile en rotsige flank.

Situering

Brecon Beacons is gelegen op de grens tussen Wales en Engeland.

In het centrale stuk van het nationaal park kan je in de valleien diverse stuwmeren of reservoirs vinden. Ten zuiden van dit heuvelachtig landschap ligt Waterfall country, een in de bossen liggend geheel van snelstromende rivieren en watervallen. De watervallen zijn vaak breed. Sommige lenen zich zelfs om eronder of erachter door te wandelen.Hoewel wildkamperen verboden is (zonder toestemming van de eigenaar) is er in Wales veel mogelijk als je enkele punten in acht neemt.

image16-1024x289(1).png

Aan de voet van Pen Y Fan (Yanick Bos)

Via https://www.breconbeacons.org/ krijg je alle info aangereikt om je tocht voor te bereiden. Zowel meerdaagse als dagwandelingen. De Pen Y Fan (886m) is de bekendste top in de omgeving en kan je langs diverse aanlooproutes bereiken, de ene al uitdagender dan de andere. Een andere kam ligt op the Black Mountain.

Interessante tochten

De Beacons Way, een achtdaagse wandeltocht loopt erover en neemt je mee langs de mooiste stukjes van the Beacons, van cairn tot cairn.

Brecon_Beacons_view.jpg

This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Tochtverslagen

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be