Tijdens deze driedaagse bivaktocht verkennen we zowel de vallei van de Lesse als die van de Hermeton. Beide rivieren volgen we langs hun laatste tiental km’s vooraleer ze in de Maas uitmonden. Waar de Lesse haast majestueus slingert langs oa het prachtige kasteel van Walzin en indrukwekkende rotsformaties, contrasteert de vallei van de Hermeton omwille van haar haast ongerepte karakter en grote ecologische waarde.

We maken een lustocht van zo’n 70km. De eerste avond overnachten we op de prachtige bivakzone van Freyr, hoog uitkijkend op de Maasvallei, de tweede nacht bivakkeren we op een in het bos verscholen bivakzone langs de Hermeton. Het station van Houyet, pal aan de Lesse, vormt het begin- en eindpunt van deze tocht.

Over de organisatoren / begeleiders

Liesbeth Vancaeyseele

Liesbeth Vancaeyseele

"Op stap gaan, enkel met het meest noodzakelijke, om zo ruimte te maken om te ontvangen wat de weg me brengt." Het is deze ervaring die het onderweg zijn voor Liesbeth zo bijzonder maakt.
Beroepsmatig gaat ze al jaren figuurlijk op pad met mensen; mensen die de weg kwijt raakten, maar voor Hiking Advisor gaat ze graag ook letterlijk op pad met jullie. Naast hiken gaat Liesbeth ook geregeld lopen, zaal- of rotsklimmen of neemt ze graag vrienden of familieleden mee op een initiatie via ferrata.