M’n trailvriend Lars attendeerde me over een Facebook post van Hiking Advisor. Een weekendje fastpacking met een klein groepje in de Ardennen? Ik besluit me aan te melden en ga de uitdaging aan om m’n grenzen op te zoeken. Omdat de Ardennen niet bepaald naast de deur liggen, ga ik op vrijdag treinen naar Aywaillle waar zaterdag ook de start is. In Aywaille zet ik m’n tentje op de camping en maak een lekker soepje en zakje eten warm, de energie zal ik morgen nodig hebben!

Dag 1: Aywaille - Coo

De volgende ochtend loop ik naar de parkeerplaats waar Tom en Xuan al wachten en vlot daarna komen ook Hans, Jonathan en Kristof aangereden.
We zijn dus met z’n 6-en, 5 Belgen en een Hollander.

Na een materiaalcheck en bestudering van de kaart vertrekken we met onze rugtassen op en rennen richting Coo waar we zullen bivakkeren met onze tentjes, matjes en slaapzakken die we de hele tocht meedragen. Deze eerste dag leggen we ca 40 km af door de heuvels van de Ardennen en genieten van de klimmetjes, afdalingen, vergezichten en de bossen.

20211016_112900 (1).jpg

Na 3.5 uur gaan we even zitten voor een korte lunch en vertekken weer voor het 2e deel.

De kilometers begin ik al aardig te voelen en doe het maar wat rustiger aan, want morgen moeten we weer aan de bak. Na bijna 8.5 uur komen we aan in Coo en zetten we onze tentjes op en dineren we met hoofdlampje op en donsjasjes aan met z’n allen gezellig aan een picknick tafel.

20211016_163733 (1).jpg

De meegebrachte maaltijden moeten onze energie voorraad weer aanvullen voor morgen en het biertje in het cafe naast de camping maakt de dag compleet. Het slapen gaat wat lastig met het feest naast de camping die tot 03:00 doorging, maar goed rusten lukt gelukkig wel.

45E21632-9F60-4426-93B9-23ED7D800353.jpg

Dag 2: Coo - Vielsalm

De wekker gaat om 07:30 en het is nog donker, nog een keer omdraaien maar en dan er uit. We ontbijten weer samen en pakken de tassen weer in voor dag 2 van dit avontuur.

Het gaat nu naar Vielsalm en starten meteen met een stevige klim in de laaghangende wolken. Boven gekomen is de zon aan het schijnen en kijken we uit over de valei met wolken, prachtig om te zien. We maken een groepsfoto en gaan snel weer naar beneden naar het dal door de mistige bossen.

20211017_101320.jpg

GPTempDownload (3).jpg

Beneden aangekomen willen we weer het bos in maar dat mag niet ivm jagers die actief zijn en moeten langs de rivier naar het dorpje Trois Ponts. Als we het dorp uit zijn klauteren we een steil spoortje omhoog om weer op de geplande route te komen.

Normaal gesproken zou ik navigeren met m’n gps maar dit weekend gaat het met een kaart op papier. Back in time als ik ons over de kaart zie buigen, net als 34 jaar geleden bij de Commando opleiding.

We horen geweerschoten en weten niet zeker of we hier wel veilig zijn en besluiten wat meer bij elkaar te blijven. Gelukkig zijn we het bos uit en passeren een laan met koeien erop en komen langs de boerderij.

GPTempDownload (1).jpg

De tijd gaat snel en we gunnen ons geen pauze en korten de route iets in om in ieder geval de 17:00 uur trein te halen die ons weer terug naar de start gaat brengen. Het laatste stuk gaat door de velden, heuvels en wat bossen en komen we aan in Vielsalm waar een bakker nog open is. Ik trakteer mezelf op een paar roomsoezen en pakken we nog even een terrasje om het weekend af te sluiten.

Om 18:00 loop ik de camping weer op om nog 1 nachtje te kamperen en trein morgen weer naar huis. Al met al een mooi weekend met fijne mensen in een mooi gebied en ook nog mooi weer erbij.

Leuke impressies van de tocht

Video: Jan Peter Busman