Hiking Advisor is ontstaan in de lente van 2012. Sinds de zomer van 2015 hebben we ons verenigd in een vzw. Hieronder een overzicht van de Raad van Bestuur. Daarnaast kan onze vzw rekenen op een enthousiaste groep gidsen, tochtbegeleiders én hikers die meehelpen met het schrijven van artikels of het modereren van het forum. Jaarlijks komen ze samen op het medewerkersweekend om samen aan het plannen te gaan. Ze doen dit helemaal vrijwillig, naast een job, gezin en uiteraard het hiken zelf. Hiking Advisor is effectief lid van de Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen.

KBF Vlaanderen

Debbie Sanders (1983, voorzitster) heeft de hikingmicrobe opgelopen op haar 17de. Ze houdt van (pittige) bergtochten in zomer en winter in alle uithoeken van Europa. Haar tochtverslagen vind je op haar blog. Ze is co-auteur van het boek ‘Hoe word ik bergwandelaar’ voor Lannoo. Ze heeft een meerjarige opleiding tot International Mountain Leader bij de Waalse Club Alpin Belge doorlopen, en is al diverse jaren actief als (vrijwillig) bergwandelgids en instructrice.

Yanick Bos (1983) organiseert sinds zijn 16e trips naar bekende en minder bekende regio’s. Zijn tochtverslagen en bijhorende foto’s kan je steeds vinden op zijn blog. Yanick engageert zich via Great By Nature vzw om hiking zo laagdrempelig mogelijk te maken voor mensen met kinderen. Hij geeft workshops, lezingen en schrijft artikels voor magazines zoals Op Weg, Hike&Trekking… Intussen heeft hij zijn eigen buitensportbedrijfje waarmee hij microadventures onder de noemer Basicly5to9 organiseert. M.a.w. een hele bezige bij!

Kevin Vanneste (penningmeester) is een Scandinavië-fan pur sang. Zowel in de zomer als de winter trekt hij graag in de desolate gebieden van Noorwegen en Zweden rond. Ook bivakkeren doet hij in alle condities. Verder houdt hij zich graag met de bourgondische kant van het hiken bezig, met name op het lenteontmoetingsweekend.

Bjorn Desander (1979) is een veelvuldig deelnemer aan HA-activiteiten sinds de oprichting en intussen bestuurder bij Hiking Advisor vzw en initiatiefnemer achter een diverse activiteiten op onze HA-kalender.. Onze ‘master of fire’ krijgt in elke situatie een vuur aan de praat. Zijn voorliefde gaat uit naar winterkampeertochten.

Philippe Annys (1971) heeft het hiken op een latere leeftijd ontdekt, maar ontzegt zich sinds niets . Van het noorden van Finland (Karunkierros) tot het zuiden van Europa (Selvaggio Blu) in de vier seizoenen. De laatste 10j heeft hij de lawaaierige, stofferige hutten geruild voor de tent. Na zijn opleiding Instructor Mountain Walking & Trekking geeft hij jaarlijks een Cursus Zelfstandig Bergwandelen Bivak. Zich vormen in bergwandeltechnieken is een passie (Trainer B Bloso, Weerkunde Uranium, Wilderness First Responder (WOOFER), KVB3, Via Ferratist, …). De komende jaren zal hij zich meer en meer toeleggen op het overbrengen van deze kennis. Hij hoopt hiermee de bergwandelaar veiliger op stap te kunnen sturen.

Hiking Advisor heeft heel wat enthousiaste medewerkers die één of meerdere activiteiten begeleiden of achter de schermen meehelpen.

Details VZW HIKING ADVISOR

Ondernemingsnummer: 0632469692
Niet aan btw onderworpen
Adres: PAVILJOENWEG 110 – 9040 SINT-AMANDSBERG (GENT)
Juridische vorm: VZW