Skye

Skye is een wandelparadijs. Van familiewandelingen langs de spectaculaire kustlijn tot het handen en voetenwerk in de Cuillin’s. De fantastische uitzichten zijn meermaals het decors geweest in tal van films. Twintig Munros op een niet zo groot eiland waarbij Sgurr Dearg de enige Munro in Schotland is die enkel bereikt kan worden via een rotsklim. Je hoeft de boot niet op want Skye is met de rest van Schotland met een brug verbonden. Geregelde busverbindingen vanaf Glasgow met Citylink.

Arran

Ook wel eens Schotland in het klein genoemd met meer naar het noorden het wat ruigere deel. Groot genoeg voor een meerdaagse tocht doorheen het binnenland. Nu Ryanair al lang niet meer op Prestwick vliegt vanuit onze streek is de reistijd wat langer geworden. Glen Rosa is een mooie aanloop naar de hogere delen en vanaf Brodick snel te bereiken. Aan het begin van deze glen is er een heel primitieve camping.

Links: Arran Coastal WayVisit Arran

Arran (foto: Yanick Bos).

Islay en Colonsay

Islay is misschien wel bekend om zijn whisky, maar het eiland biedt een veelzijdig landschap en uitstekende wandelmogelijkheden. Er zijn acht actieve stokerijen op het eiland, in een week tijd kunnen deze in een mooie rondtoer worden verbonden.

Link: Islay

    Whiskey op Islay (foto: Bart Godefroid).

    Tochtverslagen

    Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
    Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be