Goldsteig

Met zijn 660 km lengte (38 etappes tussen de 9,5 km en 31,5 km met een gemiddelde afstand van 18,3 km km) is de Goldsteig overduidelijk het langste wandelafstandspad van Duitsland. Het pad start in Marktredwitz en loopt zuid-oost-waarts naar Passau, op de Oostenrijkse grens. Het komt daarbij door verschillende natuurgebieden zoals het Naturpark Steinwald, het Naturpark Nördlicher Oberpfälzer Wald en het Naturpark Oberpfälzer Wald.

In Thanstein splitst het pad zich in een noordelijke tak en een zuidelijke tak. Het volledige pad werd in 2015 door het Duitse Wandermagazin bekroond met een tweede plaats in het lijstje met de beste Duitse langeafstandpaden. De Zuid-variant viel echter reeds in 2007 diezelfde eer te beurt. De Noord-variant loopt grotendeels parallel met de Tjechische grens. Desgevallend kan door het koppelen van de Noord-variant met de Zuid-variant een rondwandeling worden bekomen.

Zowel de Noord-variant als de Zuid-variant komen verder nog door de natuurparken “ Oberer Bayerischer Wald” en “Bayerischer Wald” terwijl de Noord-varint verder ook nog het “National Park Bayerischer Wald” aandoet.

Ben je bekend met deze regio? Wil je graag je kennis toevoegen aan deze pagina?
Geef ons een seintje op communicatie@hikingadvisor.be