Is het noodzakelijk om al het hikingmateriaal ter beschikking te hebben?

Je hebt best een basisset aan materiaal ter beschikking maar vaak wordt er binnen de groep ook materiaal gedeeld. Begin dus niet snel snel zaken aan te kopen maar doe de nodige ervaring op tijdens een module 1 of module 2. Daarbij krijg je de nodige materiaaltips zodat je sneller de keuze voor een aankoop, het huur of lenen van materiaal kan maken.

Is het noodzakelijk om alle modules in 1 jaar te volgen?

Neen. Dat is niet noodzakelijk. Je kan steeds een module 1 als aparte module volgen. Module 2 & 3 zijn aan elkaar gekoppeld met module 2 als voorbereidingsweekend op de stage van module 3. Je kan er dus voor kiezen om in het ene jaar module 1 en in het andere jaar modules 2 & 3 te volgen. Je volgt deze best wel in volgorde omdat zo de leerlogica aangehouden wordt. De stages lopen wel snel vol dus rustig afwachten tot na je module 1 om te registeren voor een stage zit er niet echt in. 

Is er een leeftijdsbeperking voor de opleiding?

Hiking Advisor heeft de voorbije jaren deelnemers opgeleid van 19 jaar tot 71 jaar. We werken dus vrij inclusief. De enige voorwaarde om deel te nemen is dat je minstens 18 jaar bent.

Ben ik verzekerd tijdens de opleiding?

Hiking Advisor heeft een duidelijk geheel aan algemene voorwaarden. Daarin staat ook vermeld op welke wijze je verzekerd bent en welke verzekeringen je best bijkomend kan afsluiten. De KBF-verzekering voor Belgische deelnemers is verplicht.

Is een stage vakantie?

Hiking Advisor is een bergsportclub en investeert enorm in de educatieve programma’s die het aanbiedt. Deelname aan een stage vergt dus ook de nodige participatie van deelnemers aan de oefeningen en voorbereidende opdrachten. Deelnemers ervaren de stage vaak als een intensief maar zeer leerrijk traject dat ook de nodige energie geeft. Het is dus een fijne invulling van de vrije tijd maar is onmiskenbaar intensiever dan een gewone bergwandelvakantie.

Krijg ik een diploma na mijn opleiding?

Hiking Advisor volgt de leerlijnen van KBF en fiateert het door jou geleerde via een boekje bergwandelskills dat uitgegeven wordt door de Klim- en Bergsportfederatie. Zo weet je welke skills je wanneer volgde en welke je nog verder dient te ontwikkelen. Bovendien wordt dat boekje met bergwandelskills in heel Vlaanderen door de bergssportcommunity gebruikt. Zo kan je dit meteen laten aanvullen als je ook in andere clubs opleidingen volgt