De Karpaten vormen een halfcirkelvormige keten met een lengte van bijna 1500 kilometer en een breedte van 100 tot 350 km. Het gebergte strekt zich grotendeels uit over Tsjechië, Slowakije, Polen, Oekraïne en Roemenië (bron: Wikipedia).

Hongarije

Dit land biedt vooral laaggebergte, maar er zijn ook wat hogere bergen in het noordoosten tegen de grens met Slowakijke. Op http://www.weitwanderungen.de/Info_Ungarn.htm vind je meer informatie over wandelen in Hongarije met diverse links naar andere websites.

Polen

Het Tatrasgebergte, tegen de grens met Slowakije aan, is het bekendste wandelgebied. Maar ook Bieszczady, Gorce en Beskide hebben veel moois te bieden en Bialowieza als het laatste oerbos van Europa. Op http://www.weitwanderungen.de/Info_Polen.htm zijn regio’s en routes te vinden.

Verslagen:

De Tatras begin november (foto: Chris Belmans).

De Tatras begin november (foto: Chris Belmans).

Roemenië

De Karpaten vormen een breed hoefijzer waarvan een groot gedeelte in Roemenië ligt. Op http://alpinet.org/main/poteci/index_en_t_ghid-turistic.html kan je kaarten terugvinden, al vergt het wat zoekwerk.

De blog roamaniac.com van reisgids auteur Janneke is dé inspiratiebron voor je komende reizen naar Roemenië!

Verslag: Erik Vloeberghs stuurde zijn ervaringen in de Maramures, zuidelijke Karpaten op via een fiche, foto’s & reisverslag.

Slowakije

Dit land heeft diverse gebergtes o.a. de Hoge Tatras tegen de grens met Polen aan en de lage Tatras in het centrum van het land.

De Sultans Trail loopt van Oostenrijk tot Turkije. Een verslag van een stukje van deze route vind je hier: Sultans Trail in Slowakije (herfst) – Willem.

Tsjechië

De bergen in Tsjechië liggen vooral tegen de grens met Duitsland en Polen aan. Op http://www.kct.cz/cms/czech-tourist-klub-kct vind je algemene informatie over wandelen in Tsjechië.