Verleg je grenzen op de Dutch Mountain Trail! We nemen je mee op een bivaktocht van Eygelshoven naar Gulpen, waarbij we het eerste gedeelte van deze iconische trail verkennen. Met stops bij 3 van de Seven Summits, wordt dit een onvergetelijke ervaring in de prachtige Zuid-Limburgse natuur. Na een dag vol uitdagingen en avontuur, overnachten we onder de sterren op een sfeervolle camping.

Voor wie al het tweede gedeelte van de trail heeft voltooid in 2023, is dit een kans om de Dutch Mountain Trail in al zijn glorie te ervaren!

  • Avontuurlijke tocht van Eygelshoven naar Gulpen, dwars door het adembenemende landschap van Zuid-Limburg.

  • Ontdek de unieke mix van natuur en historie, waaronder de iconische Wilhelminaberg en de mysterieuze Westwall.

  • Uitdagende route van in totaal 52 km, verspreid over twee dagen met dagelijkse afstanden van respectievelijk 25 en 27 km.

  • Comfortabele overnachting op een camping met douchefaciliteiten, ideaal voor ontspanning na een dag hiken.

 

Techniciteit wandelpad
1
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
2

Programma

Dag 1: Eygelshoven - Vaals (25km)

Op de eerste dag van onze avontuurlijke tocht beginnen we om 8.30 in Eygelshoven, waar we ons klaarmaken voor een reis door enkele van de meest pittoreske landschappen die Zuid-Limburg te bieden heeft. Onze route leidt ons naar de Wilhelminaberg, waar we niet alleen getrakteerd worden op prachtige uitzichten, maar ook een stukje lokale geschiedenis meepikken.
Terwijl we verder trekken, passeren we door Bocholtz en bewegen ons richting het adembenemende Heuvelland, een gebied dat bekend staat om zijn glooiende heuvels en weidse panorama's. De dag eindigt op een comfortabele camping, waar iedereen de vrijheid heeft om zijn eigen maaltijd te bereiden, onder het genot van de rust en kalmte van de natuur.

 

Dag 2: Vaals - Gulpen (27km)

De tweede dag daagt ons uit met een iets langere afstand, maar de beloningen zijn even verrijkend. We vervolgen om 8.30 onze tocht door het Heuvelland, richting Vaals, waarbij we onderweg de majestueuze Vaalserberg aandoen - het hoogste punt van Nederland. De route slingert langs historisch betekenisvolle sites zoals de Westwall en biedt adembenemende uitzichten over de Selzerbeek en het Eyserbos. Het pad leidt ons uiteindelijk naar Gulpen, het eindpunt van onze tocht, waar we terugkijken op twee dagen gevuld met onvergetelijke momenten, schitterende natuur, en het gezelschap van mede-wandelliefhebbers.

 

Benodigd materiaal

Voorzie een basisuitrusting voor overnachting en het bereiden van je eigen eten. Denk aan voldoende water voor onderweg. Je maakt je eigen maaltijd, dus een vriesdroog- of andere maaltijd is makkelijk. Voorzie ook je eigen ontbijt en lunches. Tussendoor is een energy bar en (gedroogd) fruit en noten ook altijd aan te raden. Water kun je ‘s avonds op de camping uiteraard weer bijvullen. 

 

De temperaturen in mei zullen aangenaam zijn, met een (gemiddelde) dagtemperatuur van 16°C en een nachttemperatuur van 8°C. Een gewone slaapzak en slaapmat zijn dus ideaal. Afhankelijk van de weersvoorspelling kan goede regenkleding of een hiking-poncho wel een must zijn. Het terrein is technisch eenvoudig dus een goede wandelschoen of lichte bergschoen is aan te bevelen. Bij regenachtig weer kunnen er stukken terrein modderig zijn. Met een hoge (waterdichte) schoen en een extra paar warme sokken verhoog je je eigen comfort. Afhankelijk van hoe modderig het gaat zijn, kun je een stel gaiters meenemen voor extra comfort. Dit laat ik je op voorhand wel weten. 

 

Afhankelijk van onze pauzes kan het fijn zijn om een zitkussentje of matje mee te nemen als we ergens gaan stoppen. ‘s Avonds is er uiteraard tijd voor een babbeltje en een spel dus een spelletje kan wel gezellig zijn.

Overnachtingen

We overnachten op Camping Hoeve de Gastmolen. Op deze camping staan we samen op het trekkersveld. De camping beschikt over een sanitair blok voor een warme douche. Bij warm weer kun je aangenaam pootje baden in de Selzerbeek. We eten onze eigen maaltijden ‘s avonds samen op de camping, waar we ook nog tijd hebben voor een babbeltje of een spelletje. 
 

Vervoer

Het begin- en eindpunt zijn moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer waardoor carpoolen echt noodzakelijk is. We verdelen onze wagens over het begin- en eindpunt zodat we op zondagmiddag samen terug naar het startpunt kunnen. Na inschrijving wordt er een carpoollijst samengesteld en spreken we onderling verder af.

Voor deelnemers uit Nederland is er eventueel een treinstation aan het vertrekpunt in Eygelshoven, ook in Valkenburg is een station (20 minuten met de bus van uit Gulpen, rijdt elk uur)
 

Over de organisatoren / begeleiders

Pablo Vos

Pablo Vos

Pablo is naast webbouwer van deze website, ook gepassioneerd door hiking in binnen- en buitenland. Je vind hem het liefst op Camino de Santiago of in de Belgische Ardennen. Geboren en opgegroeid op de Nederlandse Veluwe neemt hij graag enthousiastelingen mee naar zijn thuisstek om hen dit prachtige gebied te leren kennen. Op zijn bucket list: Hadrian's Wall (UK), St Olavspad (Zweden) en een tru-hike van de Pacific Crest Trail (USA).

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.