Als de zomer stilletjes aan zijn einde nadert voelt de heide zich helemaal in zijn sas en kleurt die het landschap in een mooie paarse toets. We wandelen 2 dagen door een mozaïek van bos, vijvers en paarse heide. We komen nagenoeg geen bewoning tegen, enkel voor de camping ’s avonds zoeken we even de bewoonde wereld op. Voor de rest laten we ons volledig onderdompelen in de natuur.

Een redelijke conditie is aangewezen. We stappen op zaterdag 25 km en op zondag 18,3 km, voornamelijk op onverharde wegen of in los zand. We zullen uiteraard af en toe even kort stoppen om van het landschap te genieten, een foto te nemen. Of voor een woordje uitleg over de heide en waarom het zo belangrijk is om dit in stand te houden en hoe dat dan in zijn werk gaat.

 

Als groep in stilte wandelen kan een extra laag toevoegen aan de beleving. Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen we enkele kortere momenten inlassen. Dit wordt aan het begin van de wandeling besproken.

Techniciteit wandelpad
2
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
2

Over de organisatoren / begeleiders

Tuur De Dapper

De natuur heelt en inspireert. Ik kan er helemaal ontspannen, alles zo veel mogelijk loslaten én opladen. Het doet zoveel deugd om in de natuur op pad te zijn, de beschaving even achter te laten en je tentje er in op te slaan. De landschappen vertellen vaak veel als je goed kijkt en ik geef er graag een klein woordje uitleg bij. Ook een stiltemoment kan bijdragen aan een rijkere, diepere ervaring. In de zomer van 2017 volgde ik opleiding en bergwandelstages bij Hiking Advisor.