Kort verslag want, een beeld zegt soms meer dan duizend woorden, al was dat hier niet altijd het geval...

Aankomst

Bij het organiseren van het vervoer werd snel duidelijk dat zowat iedereen vrijdag reeds ging afzakken om al een eerste nachtje te bivakkeren en zo de lange rit te vervroegen. Ivo had op voorhand een mooie locatie aangeduid en daar werd netjes verzameld en gebivakkeerd. Het uitzicht op de bivakzone gaf een eerste indruk.

Het idee van de tocht was voor de meesten nieuw en we wisten niet goed wat te verwachten. Het doel was om tijdens het wandelen NIET met elkaar te spreken, zodoende de omgeving en de natuur in al z’n glorie te ervaren en te beleven. Op bepaalde plaatsen kwamen we dan weer samen, waar we rustig konden babbelen. Het was dus geen tocht voor babbelaars, maar er werd eerder gefocust op de meer rustige, introverte medemens.
Bij het starten van de dag was Ivo zo vriendelijk om ons een stukje tekst voor te lezen. Deze stukjes tekst – over alledaagse dingen - gaven stof tot nadenken.

Tocht

De tocht startte vanuit Bérismenil in oostelijke richting. We stapten rondom Wibrin en kwamen met een omweg aan in Achouffe. Het welbekende dorpje van het Kabouterbier. Vanuit Achouffe ging de tocht verder richting zuidwestelijke richting naar L’Ourthe Orientale. Deze rivier was onze leidraad tot aan het noorden van Engreux, waar we afzakten om te overnachten op de camping. Daags nadien ging het pad terug naar de gesloten bivakzone aan het samenvloeipunt van de twee Ourthes om zo de Ourthe te blijven volgen en deze tweemaal te doorwaden tot aan een vroegere Keltische nederzetting en af te buigen, terug naar Bérismenil.

Het parcours was heel afwisselend met enkel aan het begin en einde van de dag een kort asfalt strookje. Op sommige plaatsen was het drassig en glibberig, gecombineerd met korte pittige beklimmingen en afdalingen. De rivierdoorwadingen waren heel goed te doen, met water tot juist onder de knieën (voor iemand van 1m87 tenminste). Samengevat een hele mooie tocht om je tredzekerheid en conditie te testen en/of te verbeteren.

Sfeervideo

Beleef de sfeer en geniet mee van het prachtig stukje natuur rond Bérismenil.

Praktische info

  • 10 en 11 juli 2021
  • Start en einde: Bérismenil
  • Rivierdoorwadingen: 3
  • Overnachting: Camping Au Bout du Monde
  • Vervoer: Auto (Bérismenil is lastig te bereiken met het openbaar vervoer)
  • Afstand:
    • dag 1: ±22km / 580m stijgen / 600m dalen
    • dag 2: ±18km / 700m stijgen / 685m dalen

Bekijk meer foto's van deze tocht

Download GPX bestand (Via Caltopo)