Onze missie

Als club willen we sterk inzetten op mensen/gezinnen op pad helpen om zelfstandig op meerdaagse tocht te gaan. Hiking Advisor wil zo uitgroeien tot een grote groep enthousiaste voetreizigers die elkaar inspireren om op een veilige, verantwoorde en aangename manier te genieten van meerdaagse trektochten over de hele wereld.

Omwille van de groeiende interesse in ons platform en onze activiteiten, zijn we sinds begin juni 2015 een vzw geworden en zijn we aangesloten als bergsportclub bij de Klim- en Bergsportfederatie. Om onze activiteiten laagdrempelig te organiseren, te kunnen investeren in ondersteunend materiaal en goeie instructeurs te vergoeden, doen we een warme oproep om lid te worden van Hiking Advisor vzw. Onze huisregels kun je hier nalezen.

Hoe word ik lid en wat houdt het in?

Vanaf 2017 kan je enkel lid worden door aan te sluiten bij de Klim- en Bergsportfederatie (KBF) waarbij je Hiking Advisor als bergsportclub kunt kiezen. Dat levert een heleboel voordelen op:

  • Toegang tot de stages en via ferrata-opleidingen van Hiking Advisor
  • Toegang tot de activiteiten van de andere KBF-bergsportclubs en federatie zelf
  • Toegang tot tal van opleidingen (zowel voor zelfstandige bergsporters als (toekomstige) sportkaders)
  • Een uitstekende bergsportverzekering (die ook uitbreidbaar is voor arctische gebieden en gebieden boven 6000m). Ook packraften is verzekerd. Details rond de verzekering vind je op deze pagina.
  • Kortingen in heel wat buitensportzaken en gespecialiseerde reisboekhandels in Vlaanderen
  • Korting op overnachtingen in berghutten over gans Europa (behalve Scandinavië).

Ga je dit jaar boven de poolcirkel gaan hiken? Hou er rekening mee dat de KBF-verzekering enkel nog het vaste land van Noorwegen, Zweden en Finland. Ga je op een eiland hiken (vb. Groenland), vraag dan ten laatste twee weken voor je tocht een uitbreiding van je polis aan via schade@insurex.be (contactpersoon Dirk Cools). Onze club komt voor haar leden tussen voor Europese bestemmingen boven de poolcirkel en dat voor een maximumbedrag van 25 euro, en dat zou ruim voldoende moeten zijn om de meerkost te dekken. Als je na je tocht aantoont dat je op stap bent geweest boven de poolcirkel en je je factuur bezorgt aan boekhouding@hikingadvisor.be, krijg je je extra verzekering dus terugbetaald!

Dit lidmaatschap regel je via de website van de KBF waar je Hiking Advisor als lokale bergsportclub kiest. Je geeft daar al je gegevens en betaalt dan je lidgeld rechtstreeks aan de KBF. Je lidkaart krijg je van de federatie, pas na een tijdje zien we jouw gegevens op onze ledenlijst en krijg je van ons een welkomstmailtje. Als je nu lid wordt van KBF, dan geldt je lidmaatschap tot eind 2019.

Ben je al lid van de Klim- en Bergsportfederatie? Dan krijg je in het najaar een brief van de KBF in de bus om je lidmaatschap te vernieuwen. Dat doe je online en op dat moment kan je ook je club wijzigen en Hiking Advisor kiezen.

Ook niet-leden blijven welkom!

Onze activiteiten, met uitzondering van de stages en via ferrata-opleidingen, staan open voor zowel leden als niet-leden. Als niet-lid betaal je een meerprijs van 5 à 10 euro per activiteit.

En uiteraard is onze website voor iedereen volledig toegankelijk: het forum (met een eigen login), artikels en tochtverslagen.