Voor deze winterbivak gaan we richting St. Hubert waar we ‘jacht’ maken op mooie winterplaatjes in de koninklijke bossen. Na een eerste stevige stapdag zetten we onze tenten op aan de bivakzone van Golet, hier kunnen we ‘s avonds tips & tricks uitwisselen over winterbivakkeren.
Zondag zetten we onze tocht verder langs en door de Fagne De Môchamps, dit unieke veengebied maakt deel uit van het oudste beschermde natuurgebied van Wallonië en is voor velen nog een onbekende parel.

Concept en doelpubliek

Iedereen met wandel- en bivakervaring is welkom, winterse ervaring is niet vereist maar liefst ben je wel vertrouwd met je (eigen) bivakmateriaal. De twee stapdagen zijn goed gevuld maar zullen aan de omstandigheden aangepast worden zodat het voor iedereen aangenaam blijft.
De focus ligt vooral op het (bij)leren van specifieke kennis voor het aangenaam beleven van een tocht in winterse omstandigheden.

Programma

We spreken af zaterdag om 9h30 op de parking van de van Aérodrome van Saint-Hubert (https://goo.gl/maps/P3JfSuzocikQyAVT7), daar vertrekken we ten laatste om 10h voor een wandeling van +/-18km (afhankelijk van de omstandigheden), de eerste dag trekken we langs en door de bossen van Freyr alvorens onze tenten op te slaan aan de bivakzone van Golet. Ieder kookt zaterdagavond zijn eigen potje maar we proberen dat wel in groep te doen om zo ook van elkaar te leren. Zondag trekken we naar het veengebied van Môchamps waar een totaal andere omgeving ons opwacht. Hopelijk houden we onze voeten droog en komen we rond 16h terug aan op ons vertrekpunt.

Benodigd materiaal

Bivakmateriaal met een goede slaapzak(!), heb je geen winterslaapzak probeer dan ofwel een dubbele slaapzak ofwel een extra deken mee te nemen om over je slaapzak te leggen. Sowieso doen we een materiaal check voor vertrek. Een goed (isolerend) matje is ook belangrijk, ook hier kan je desnoods met 2 matjes werken. Qua kleding moet je vooral voor ‘s avonds droog en warm gerief meenemen. Heb je een donsvest(je), neem deze dan zeker mee. Ook een muts en handschoenen zijn onontbeerlijk.
Voor de maaltijd neem je een vuurtje en potten mee (en eten!), een thermos is handig maar moet niet.

Overnachtingen

Slapen doen we op de bivakzone van Golet.

Vervoer

Onze vertrekplaats is enkel te bereiken per wagen, er is wel een station in de buurt dus mits goede afspraken vooraf kunnen deelnemers ook met de trein komen en dan opgepikt worden.

Prijs, Inschrijven, Annuleren

De deelnameprijs is € 30,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

Niet inbegrepen:

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van . Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

Er worden maximum 14 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 12 december.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Jasper Billemont

Al van kinds af aan aangetrokken door de bergen en de buitenlucht. Van zodra dat kon trok ik er zelfstandig op uit. Naast meerdaagse wandeltochten proef ik ook graag van andere buitensport disciplines zoals rotsklimmen, via-ferrata, mountainbike of bikepacking. In 2020 volgde ik samen met enkele HA-kompanen de IMWT-opleiding.

Pieter Schroé

Al van jongs af aan trok Pieter naar de bergen, eerst nog met de familie maar al snel solo of met vrienden.
Na vele ervaringen in alle mogelijke Europese berggebieden (en enkele iets verder weg) besloot hij om zich in 2020 bij te scholen tot IMWT-er (instructor mountain walking and trekking). Daarnaast is hij al vele jaren bezig met het begeleiden van winterbivaktochten en kan je hem in zijn vrije tijd ook vinden aan de voet van een klimmassief.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.