Het Mullerthal is gekend voor zijn mooie zomerse en herfsttaferelen. Gedurende 2 winterse dagen verkennen we of de rotsige valleien ook gezellig kunnen zijn in de kille maanden, al dan niet bedekt met een laagje sneeuw. Onze route loopt bijna uitsluitend over bospaden. Her en der wandelen we door weilanden.
We verblijven op één van de campings in de regio.

Concept en doelpubliek

Deze bivaktocht is een tocht voor beginners. We wandelen ongeveer 20 km per dag met toch wat hoogteverschillen, al zitten er zelden grote hellingen in. We koken ‘s avonds zelf onze maaltijd op de bivakplaats. Het is putteke winter dus zijn vriestemperaturen tot -10°C zeker te verwachten. Mogelijks ligt of valt er een beetje sneeuw dus tredzekerheid op ijzige ondergrond en warme kledij zijn belangrijk.

Programma

We starten op zaterdagochtend om 10u in één van de pittoreske dorpjes die de streek rijk is. We combineren de officiële Mullterthaltrail met lokale routes en eigen uitgestippelde routes doorheen het bos. We nuttigen onze lunch op één van de vele rotsen of aan de bosrand. We overnachten op een camping met de nodige - eenvoudige - sanitaire voorzieningen. 

De volgende dag vertrekken we rond 9u om terug naar ons beginpunt te stappen via een andere maar gelijkaardige route van opnieuw een 20-tal kilometer. Ook nu slingert de route zich tussen de rotsen, over bospaadjes en langs weilanden. Her en der een uitzichtspuntje stelt ons bloot aan de ijzige wind.

Benodigd materiaal

Voorzie alles zoals op een echte trektocht: slaapgerief dat voorzien is op vriestemperaturen tot minstens -10°C, een kookvuurtje en vriesvaste brandstof, de nodige voeding (zowel warme maaltijden als koude voeding, alsook de nodige tussendoortjes). Voorzie ook voldoende warme reservekledij. Een regenjas en warme onderlaag is essentieel. Bij slecht weer kan een regenbroek ook handig zijn. Voorzie een tent of deel er één met de andere deelnemers. Onderweg kan je niet bevoorraden. 

Het terrein kan modderachtig zijn, dus bij regen voorzie je best een waterdichte schoen en zeker een extra paar warme sokken om nadien te kunnen wisselen. Zet ook een paar droge comfortabele schoenen in de auto voor de reis terug naar huis.

Overnachtingen

We overnachten op een camping met de nodige - eenvoudige - sanitaire voorzieningen waaronder drinkbaar water.

Vervoer

Het begin- en eindpunt zijn lastig te bereiken met het openbaar vervoer waardoor we best carpoolen. Na registratie en betaling van het deelnamebedrag wordt een carpoollijst gedeeld onder de deelnemers. Je kan er ook in aangeven of je een tent/kookvuurtje wenst te delen met andere deelnemers. 

Prijs, Inschrijven, Annuleren

De deelnameprijs is € 25,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van / naar de startlocatie
  • Aankoop of huur van eigen materiaal
  • Eigen voeding / drank
  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van € 15,00. Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

  • Verblijf op de camping

Er worden maximum 10 deelnemers toegelaten.
Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot en met 12 december.

Binnen de week na de afsluitdatum word je door de organisator(en) gecontacteerd. Indien je erbij bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd.

Annuleren kan tot twee weken voor de activiteit (met aftrek van € 5 administratiekosten).
Na dit moment wordt er geen (gedeeltelijke) terugbetaling meer uitgevoerd.
Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden tot deelname.

Over de organisatoren / begeleiders

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met gezin, Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking Trekking en geeft diverse opleidingen en workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen. Als bestuurder bij KBF of als redacteur bij Op Weg, draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk voor deze activiteit.