Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Ninglinspo, Chefna, Lienne, zijn ronkende namen in het prachtige stroomgebied van de Amblève. Dit wordt een stevige tocht van hoogtes en laagtes. We dagen onszelf uit om binnen de daglichturen van Aywaille naar Trois-Ponts te geraken. Tussendoor overnachten we op een camping waar we een welverdiende douche kunnen nemen en tussen pot en pint of warme chocolademelk, kunnen napraten.

Doelpubliek

Dit is een meerdaagse kampeertocht voor redelijk ervaren zomerwandelaars die ook eens van het winterhiken willen proeven. Omdat vooral de eerste dag redelijk lang zal zijn (+/- 25km) met bovendien de nodige hoogtemeters verwachten we deelnemers met een goede conditie.

Programma

Zaterdag 16 februari (25 km)

We spreken al vroeg af aan het station in Trois-Ponts waar we de auto achterlaten en met de trein naar Aywaille sporen. We laten de route afhangen van de winterse omstandigheden. Ofwel zullen we via riviertjes zoals de Ninglinspo en de Chefna onze slaapplaats bereiken. Ofwel kiezen we de route via Grand Bois, Carré Bois, Lorcé. Na het opstellen van de tenten, het koken van het avondeten, een eventuele douche, duiken we de verwarmde cafetaria van de camping in om bij een drankje de dag af te sluiten.

copyright André Servaty

Zondag 17 februari (20 km)

We vertrekken op tijd zodat je thuis nog de tijd hebt om je gerief op te ruimen en terug te blikken op je weekend. Via het dal van de Amblève en de Cote de Brume-Sud met zicht op de bassins van Coo gaan we richting het station van Trois-Ponts waar de auto’s geparkeerd staan. Eenmaal daar zoeken we een café op om het weekend af te sluiten met een gezamenlijk drankje.

copyright Debbie Sanders

Overnachtingen

We overnachten op Camping chalet weekend. Er is een afdak waaronder we ons potje avondeten kunnen koken. Daarna kunnen we in het cafetaria met een drankje nakaarten over onze eerste dag.

Vervoer

We gaan al carpoolend naar Trois-Ponts. Mensen die er de voorkeur aan geven het openbaar vervoer te gebruiken, zullen waarschijnlijk op vrijdag de reis al moeten aanvatten.

Benodigd materiaal

Veel zal afhangen van de weersomstandigheden tijdens dat weekend. Hou rekening met mogelijke vriestemperaturen tot -10°C. Belangrijke items in dit geval zijn je slaapzak en matje. Die moeten aangepast zijn aan de temperatuur van het moment. Na inschrijving krijgt je een paklijst toegestuurd van de begeleiders met richtlijnen voor het pakken van je rugzak. Ga niet over tot aankoop van gerief. Mogelijk kan iemand uit de groep je uit de nood helpen of is huren een oplossing. Overleg met de begeleiders indien je met twijfels zit. Dit is een tocht waar je onderweg geen aankopen kan doen. Neem dus voldoende eten mee en zorg voor een gevulde drinkbus of – nog beter – een thermos.

copyright Debbie Sanders

Over de begeleiders

De tocht wordt begeleid door Veerle Maes en Ivo Vanmontfort. Beiden zijn ervaren hikers doorheen verschillende seizoenen. Zowel samen als solo ondernamen ze reeds meerdere wintertochten in het hoge noorden. Op Ivo’s blog kom je hierover meer te weten.

Veerle in het winterse Patjelantaleden (foto: Ivo Vanmontfort).

Deelnameprijs

De deelnameprijs is 37 euro. Hierin zit de begeleiding, organisatie én overnachting op de camping inbegrepen. Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt 5 euro extra bij de deelnameprijs.

Inschrijven

Er worden maximum 15 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan je enkel via onderstaand formulier tot het maximum aantal deelnemers is bereikt. +/- een week na inschrijving word je door de tochtbegeleider gecontacteerd. Indien je bij de gelukkigen bent, zal gevraagd worden om het deelnamegeld te betalen. Pas bij betaling is je inschrijving bevestigd. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor de activiteit, daarna wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.  Voor bijkomende vragen, stuur je een mail naar Veerle.