Elke beginnende hiker wordt geconfronteerd met de eeuwige vraag: welke route in de bergen is geschikt voor mij? Is dat wel haalbaar? Wat zijn de voor- en nadelen van de route enz. In dit webinar geven enkele fervente hikers een woordje uitleg over enkele hikingroutes of regio's verder van huis. Aan de hand van toffe foto's en een factsheet per route laten ze je zien waarom dit routes zijn die je als beginnend hiker waarschijnlijk zal kunnen appreciëren.

Doelpubliek

Het webinar wil beginnende hikers inspireren maar staat open voor iedere geïnteresseerde in meerdaagse tochten verder van huis.

Programma

Op ongeveer 1u15 worden een 5 à 6-tal hikingroutes besproken. Per route wordt ongeveer 5à10min. toelichting voorzien.

Er zullen routes uit Scandinavië, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk aan bod komen.

Er is de nodige ruimte voor het stellen van vragen.

Benodigd materiaal

Laptop of smartphone.

Overnachtingen

nvt.

Vervoer

nvt

Over de organisatoren / begeleiders

Debbie Sanders

Debbie doorliep een opleiding tot professioneel bergwandelgids (accompagnateur en montagne) en is al jarenlang actief als tocht- en stagebegeleidster in zomer en winter. Ze schreef een boek, samen met Geert van Speybroeck: “Hoe word ik bergwandelaar”, heeft een eigen blog www.debbiesanders.be en is voorzitster van www.hikingadvisor.be.

Kevin Vanneste

Stijn Mus

Stijn is een enthousiaste bergwandelaar met veel stapervaring in Europa en daarbuiten. Hij deelt graag zijn passie voor meerdaagse bivaktochten in de bergen met zijn gezin en met anderen. De opleiding tot Instructor Mountain Walking and Trekking was dan ook een logische volgende stap. Daarnaast creëert hij ook zijn eigen trekkingmateriaal.

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met zijn gezin, een groep hikers van Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking and Trekking en geeft diverse opleidingen en -workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een 23-km lang stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen.
Als bestuurder bij Great By Nature vzw, Hiking Advisor vzw en de Klim- en bergsportfederatie draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken. Hij geeft wat inkijk in zijn avonturen via zijn blog. Yanick is redacteur voor Op Weg en publiceert af en toe ook in andere buitensportmagazines.