Via ferrata wint aan populariteit, is laagdrempelig maar niet zonder risico. Misschien wil jij er ook mee starten? Tijdens deze webinar overlopen we wat je zeker moet weten, krijg je inspiratie voor tochten en bekijken we hoe je de nodige praktijkervaring best kan verwerven!

Programma

Een mix van avontuurlijk wandelen, pittige klauterpassages en adembenemende landschappen… Dat is via ferrata! De geknipte activiteit voor wie een sportieve en afwisselende uitdaging zoekt in de bergen.

Hoewel via ferrata almaar populairder wordt, is de sport niet zonder risico’s. In de Alpenlanden zijn er ondertussen al meer dan 900 beschikbare routes en er komen er nog jaarlijks bij. Er zijn routes in alle moeilijkheidsgraden en terreinsoorten.  In tegenstelling tot rotsklimmen of alpinisme, vergt via ferrata slechts beperkte extra uitrusting. In deze webinar kom je meer te weten over wat je hoort te kennen en kunnen om zelfstandig op pad te gaan. Je krijgt inspiratie voor tochten en we bekijken hoe je de nodige praktijkervaring best kan verwerven!

De webinar start met 40min uitleg, daarna is er kans om vragen te stellen.

Inschrijven en deelnameprijs

Deelname is gratis.

Schrijf je in via onderstaand formulier. Na inschrijving, krijg je bevestiging en een link naar de webinar.

Over de organisatoren / begeleiders

Bart Smets

Al van jongsaf gebeten door de bergmicrobe. De Tour du Mont Blanc op 9-jarige leeftijd veroorzaakte een wijdvertakte passie voor de klim- en bergsport. Via o.a. scouts én als reisbegeleider gewoon om in en mét groepen onderweg te zijn. UIAA en VTS gediplomeerd sportkader voor rots- en bergbeklimmen, sneeuwschoentrekkings en Übungsleiter Skitouren. Auteur van het handboek ‘Start to via ferrata’ en werkzaam voor KBF én als coach - trainer - reisleider.