Transplantoux is een organisatie voor getransplanteerden (orgaan en stamcel) en begeleidt hen naar een gezonde levensstijl en een actiever leven. Met een groepje trekken ze later in september naar de Mont Ventoux.

Tijdens de wandeldag geeft Hiking Advisor heel wat praktische tips aan de deelnemers rond bergop wandelen, staptechnieken, wandelen met stokken, voeding tijdens lange hellingen en tal van andere praktische tips. Deze dagtocht vol met tips & tricks is een aanvulling op het trainingsprogramma van Transplantoux. Deze activiteit is voorbehouden voor leden van Transplantoux.

Techniciteit wandelpad
2
Fysieke paraatheid
1

Concept en doelpubliek

De activiteit is een dagwandeling met diverse lesmomenten.

Programma

De dag bestaat uit een mooie wandeling waarbij de hoogteverschillen opgezocht worden. Er wordt gefocust op de steilere passages en hoe men deze makkelijk(er) de baas kan blijven. Tijdens pauzes worden oefeningen ingebouwd rond staptechnieken, het gebruik van wandelstokken, voeding tijdens zo’n tocht enz.

Benodigd materiaal

  • Dagrukzakje met tussendoortjes, picknick en voldoende water (2 liter)
  • Bij minder goed weer: regenkledij of een warme trui voor tijdens pauzes
  • Wandelstokken indien beschikbaar

Overnachtingen

NVT

Vervoer

De leden van Transplantoux voorzien zelf in hun verplaatsing.

Over de organisatoren / begeleiders

Yanick Bos

Yanick is een ervaren hiker die er graag op uit trekt met gezin, Hiking Advisor of vrienden. Hij is Instructor Mountain Walking Trekking en geeft diverse opleidingen en workshops. Als GR-vrijwilliger onderhoudt hij een stuk van de GR 5 van Diest tot Lummen. Als bestuurder bij Great By Nature , Hiking Advisor en KBF, of als redacteur bij Op Weg, draagt hij bij aan een sterke buitensportcommunity. Zijn streefdoel is hiken voor gezinnen en volwassenen toegankelijker maken.