Bij Hiking Advisor merken we de opmars van het trailrunnen vaak op. Sportievelingen zoeken steeds dat tikkeltje meer, die extra uitdaging of beleving.
Daarom nemen Jonathan en Peter je mee op een 2-daagse trailrunning tocht doorheen de hellende bossen, veengebieden en graslandschappen op en rond de Hoge Venen.

Over de organisatoren / begeleiders

Jonathan Billen

Jonathan is al jaren gepassioneerd door alles wat ‘outdoor’ in zijn naam draagt. Deze passie combineert hij met zowel bergwandelen als trailrunnen. Hij volgde cursussen rond zelfstandig bergwandelen, sneeuwschoenwandelen en hooggebergte. In 2020 behaalde hij ook het diploma tot Instructor Mountain Walking & Trekking (IMWT). Tijdens de zomerperiode begeleidt hij tochten in de Alpen, UK of Scandinavië, de rest van het jaar traint hij voor (ultra-)trailruns en focust hij zich in de Hiking Advisor kalender vooral op het trailrun-aanbod.

Peter Waeterschoot

Bij Peter dateert de loopmicrobe reeds van eind jaren ’80. Begin 2000 was hij klaar voor voor marathons en de laatste 7 jaar zijn natuurtrails en meerdaagse trails doelen om naar uit te kijken. Finisher in de LAMM, Low Alpine Mountain Marathon in de Schotse Highlands en de Hebriden en in de Sardinatrail. Viroinval is zijn geliefkoosde plek om rond te dolen. De voorbije jaren organiseerde hij er reeds enkele meerdaagse trails. Het gebied is hem dus niet onbekend.
Het trailrunnen kwam pas later, daarvoor en nu nog, staan jaarlijks meerdaagse trekkingen in de bergen op de agenda, in zomer en winter. Hij volgde enkele cursussen rond zelfstandig berg- en sneeuwschoenwandelen.