Op de Escapardenne Eislek Trail gaan we deze zomer heerlijk tot rust kunnen komen terwijl we genieten van al het moois dat deze tocht ons te bieden heeft.

Met het concept van de stiltetocht bieden we aan hikers de mogelijkheid om op te gaan in de ervaring: de natuur, het pad en de rust. Een ideale gelegenheid om de dagelijkse drukte even achter ons te laten, en je zintuigen te laten prikkelen door de omgeving. 

We spreken af dat we als groep tijdens het stappen de rust respecteren. Als we stilstaan voor een pauze of voor onze overnachting op de camping mag er uiteraard wel gepraat worden zodat we onze ervaringen kunnen delen. 

Wil je ook mee gaan genieten? Houd dan zeker 16 en 17 juli vrij in je agenda.

Techniciteit wandelpad
2
Fysieke paraatheid
2
Bivak uitdaging
2

Programma

Dag 1: we starten aan het station van Kautenbach (GH Luxemburg) waar we om 9u00 verzamelen (eventueel met een verdeling van auto’s over start- en eindpunt). Al snel duiken we de Luxemburgse Ardennen in om in en langs de vallei te genieten van de bossen, afgewisseld met landbouwvelden en mooie uitzichten. Omdat dit toch wel een pittige dag is zullen we ook regelmatig pauzeren om even te bekomen en wat te eten/drinken. We passeren Schuttbourg (een authentieke burcht) en pittoreske dorpjes om uiteindelijk moe maar voldaan toe te komen in het dorpje Clervaux waar we op een mooie camping onze tent kunnen opzetten. 

We maken tijd voor een ontspannen avond waarin we onze eigen maaltijd bereiden en de liefhebbers nog rustig wat door het dorp kunnen kuieren. ‘s Avonds is er ook nog tijd voor een babbeltje, een spelletje of uiteraard om op tijd de slaapzak in te duiken.

Dag 2: om 8u30 starten we met frisse zin aan deel 2 van onze tocht. Vandaag stappen we van Clervaux naar ons eindpunt te Asselborn, een traject dat wel wat minder stijgen en dalen wordt dan de eerste dag en dus een leuke afsluiter vormt op deze tweedaagse. Wederom lopen we door prachtige wouden en op speciaal voor de Escapardenne aangelegde paden. We ontdekken dus waarom deze paden terecht tot de “Leading Quality Trails of Europe” behoren. We komen onderweg ook langs het bekende SRA monument - een plaats waar in de tweede wereldoorlog een Brits vliegtuig is neergekomen. Later op de dag passeren we de dorpjes Cinqfontaines en Troisvierges om uiteindelijk in Asselborn terug te keren bij onze auto’s.

Benodigd materiaal

Voorzie een basisuitrusting voor overnachting en het bereiden van je eigen maaltijden. Denk aan voldoende water voor onderweg. Je maakt je eigen maaltijd, dus een vriesdroog- of andere maaltijd is makkelijk. Voorzie ook je eigen ontbijt en 2 lunches. Tussendoor is een energy bar ook altijd aan te raden.

De temperaturen in juli zijn vanzelfsprekend zomers, met een (gemiddelde) dagtemperatuur van 22°C en een nachttemperatuur van 12°C. Een gewone slaapzak en slaapmat zijn dus voldoende. Afhankelijk van de weersvoorspelling kan goede regenkleding of een hiking-poncho wel een must zijn. Het terrein is technisch niet zwaar dus een goede wandelschoen of lichte bergschoen is aan te bevelen. 

Afhankelijk van onze pauzes kan het fijn zijn om een zitkussentje of matje mee te nemen als we ergens gaan stoppen. 

‘s Avonds is er uiteraard tijd voor een babbeltje en een spel dus een kaart- of dobbelspelletje kan wel gezellig zijn.

Overnachtingen

We slapen op Camping Clervaux - een verzorgde camping aan het riviertje “Clerve” en vlakbij het toeristische dorpje Clervaux. De camping beschikt (naast een verwarmd zwembad) over een receptie waar je frisdrank en ijsjes kan kopen.

Vervoer

Je kan met de trein tot Kautenbach sporen (ons startpunt) en vlak voor het einde met de trein vanuit Troisvierges terug naar huis. Het is waarschijnlijk makkelijker om met de groep te carpoolen en enkele auto’s bij start- en eindpunt neer te zetten. Zo kunnen we dan op zondagavond met enkele auto’s naar Kautenbach rijden en van daaruit huiswaarts keren.

Deelnameprijs

De deelnameprijs is € 25,00.
Wie geen lid is van KBF of lid is van een andere KBF-club dan Hiking Advisor vzw betaalt € 5,00 extra bij de deelnameprijs.

Inbegrepen in de deelnameprijs:

  • Begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen:

  • Kosten vervoer van/naar de startlocatie

  • Aankoop of huur van eigen materiaal

  • Eigen voeding/drank

  • Persoonlijke uitgaven ter plekke

Voorzie daarnaast nog een reisbudget van € 17,50. Dit wordt gebruikt voor uitgaven tijdens de activiteit:

  • Camping

  • Wifi op de camping

  • Warme douche

Over de organisatoren / begeleiders

Pablo Vos

Pablo Vos

Pablo is naast webbouwer van deze website, ook gepassioneerd door hiking in binnen- en buitenland. Je vind hem het liefst op Camino de Santiago of in de Belgische Ardennen. Geboren en opgegroeid op de Nederlandse Veluwe neemt hij graag enthousiastelingen mee naar zijn thuisstek om hen dit prachtige gebied te leren kennen. Op zijn bucket list: Hadrian's Wall (UK), St Olavspad (Zweden) en een tru-hike van de Pacific Crest Trail (USA).

Inschrijven

Deze activiteit is afgelopen.